Ugrás a tartalomhoz

Vidám és omlós sajtos keksz

Közzétéve itt: Gyermekeknek, Húsvét, Karácsony, Sütemények, torták, finomságok, és Születésnap


Sajtos sós süti
Sajtos sós süti

Sziasztok! 🙂

Ebben a cikkben egy jól bevált sós süti receptjét mutatom be, melyet leggyakrabban szilveszterkor szoktam sütni. Ha feldobjátok egy kis füstölt sajttal is, mindenki el fogja kérni a recepteteket! 🙂

 

 

 

 

 

Hozzávalók a sajtos kekszhez:

  • 40 dkg liszt
  • 40 dkg hideg vaj
  • 40 dkg reszelt sajt (trappista, edami, gouda)
  • 4 tojássárga
  • 2 csapott teáskanál só

 

A sajtos keksz elkészítése

 

Sajtos sós süti: az alapanyagok
Sajtos sós süti: az alapanyagok

A hideg vajat elmorzsoljuk a liszttel és a sóval.

Hozzáadjuk a tojássárgákat és a reszelt sajtot…

 

 

 

 

Sajtos sós süti: összegyúrjuk a tésztát
Sajtos sós süti: összegyúrjuk a tésztát

… összegyúrjuk, majd légmentesen lezárva min. 1 órára hűtőbe tesszük.

 

 

 

 

 

Sajtos sós süti: kinyújtjuk és megformázzuk
Sajtos sós süti: kinyújtjuk és megformázzuk

Miután újra elővesszük, átgyúrjuk, 12 gombócra osztjuk és 3-5 mm vastagságúra nyújtjuk.

Ezután felszeleteljük, mint egy pizzát és pl. egy szívószál segítségével kilyukasztgatjuk.

 

 

 

 

Sajtos sós süti: megsütjük
Sajtos sós süti: megsütjük

A kekszeket sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük és előmelegített sütőben, 180 fokon kb 10-12 perc alatt pirosra sütjük.

 

 

 

 

 

Sajtos sós süti
Sajtos sós süti

Rácson hagyjuk kihűlni.

 

 

 

 

 

Ha kérdésetek van, feltehetitek itt a cikk alján lévő Hozzászólások-ban vagy írjatok nyugodtan Face-oldalunkra! Köszönjük szépen a receptet Csiki Piroskának! Jó étvágyat hozzá! 🙂

 

 

Sajtos sós süti
Sajtos sós süti



Legyél az első, aki hozzászól!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük