Sziasztok!
Ebben a cikkben Keresztanyám jól bevált gyümölcstorta receptjét osztom meg Veletek, amely annyira közkedvelt a családunkban, hogy eredetileg háromszoros mennyiségeket kaptam meg, mert Keri ennyit szokott belőle sütni egyszerre. Egyszerű, gyors, látványos és finom.
Hozzávalók a tésztához:
- 80 g kristálycukor
- 100 g sütőmargarin
- 100 g liszt
- 1/3 z. sütőpor
- 2 tojás
- gyümölcstorta forma
Hozzávalók a díszítéshez:
- vaníliás puding (pudingpor, 5 dl tej, 4 ek. cukor)
- gyümölcs (az enyémek: fél befőttes üvegnyi magozott meggy, 2 db fél barack befőtt, 1 banán – ezek csak nagyjából mennyiségek)
- tortazselé vagy gyümölcskocsonya
A gyümölcstorta elkészítése
Bemelegítjük a sütőt 180C-ra.
A tészta elkészítése
Felolvasztjuk a margarint, majd a többi hozzávalóval együtt simára keverjük.
Kikenjük és belisztezzük a tortaformát, ezután beleöntjük a tésztát.
Kb. 30 perc alatt aranybarnára sütjük.
Pár percig a formában hagyjuk hűlni, majd kifordítjuk belőle és megvárjuk, míg teljesen meghűl.
A díszítés
Elkészítjük a pudingot a zacskóján leírtak szerint. Vékonyan megkenjük vele a tortát. A gyümölcsöket felszeleteljük (én rápróbáltam az összeállítást egy tányérra), majd elhelyezzük rajta.
Végül elkészítjük a tortazselét a zacskóján leírtak szerint és középről indulva rácsorgatjuk a gyümölcsre. Pár órára a hűtőbe tesszük tálalás előtt.
Ha kérdésetek van, feltehetitek itt a cikk alján lévő Hozzászólások-ban vagy írjatok nyugodtan Face-oldalunkra! Köszönjük a receptet Keresztanyámnak! Jó étvágyat kívánok hozzá! 🙂