Ez a világ legegyszerűbb és legkókuszosabb, gyorsan elkészíthető sütije: kókuszos csók. Tökéletes délutáni nasinak és vendégváró falatkának egyaránt. Bár az is igaz, hogy aki csupán egy adagot készít (kb. 20-25 darab jön ki belőle, ez egy tepsinyi), az azt fogja észrevenni, hogy ugyanolyan gyorsan elfogyott, mint amilyen gyorsan elkészült… 🙂
Ez a sütemény gluténmentes.
Hozzávalók (kb.20-25 darabhoz)
- 4 tojásfehérje
- 250 g porcukor
- 250 g kókuszreszelék
- 1 cs. vaníliás cukor
- 1 csipet só
A kókuszos csók elkészítése
A sütőt előmelegítjük 180 C fokra (légkeverésesnél elég 150 C fok).
A tojásfehérjét keményre verjük egy csipet sóval, majd lassan hozzáadagoljuk a vaníliás- és a porcukrot.
Végül apránként belekeverjük a kókuszreszeléket is (ezt is konyhai robotgéppel).
Ezután kis gombócokat formálunk belőle és sütőpapírra tesszük őket. Méretüktől függ, hány darab jön majd ki belőle.
Kb. 15 perc alatt megsütjük. Akkor jó, ha megmozdítva nem deformálódik el és szép aranysárga az alja és a teteje.
Megj.: Ha túlsütjük, törékennyé válnak és csak kihűlés után tudjuk levenni a sütőpapírról.
Tipp: ez a recept elkészíthető ugyanilyen mennyiségű darált dióval vagy darált mogyoróval is.