Ez a kókuszos keksztekercs kifejezetten elegánsan néz ki. Nagyon finom is! De ha véletlenül mégis maradna belőle, akár szeletenként, sütőpapírral elválasztva le is fagyasztható.
Hozzávalók:
A tésztához:
- 250 g darált keksz
- 100 g porcukor
- 3 ek natúr kakaópor
- 2 ek. tej
- ízlés szerint rumaroma
- annyi édes lekvár, amennyitől kemény tésztát kapunk (ez a lekvár folyékonyságától is függ, az enyém annyira szilárd volt, hogy közel 2 dl-t felvett a tészta)
A kókuszos töltelékhez:
- 120 g porcukor
- 100 g kókuszreszelék
- 100 g vaj/margarin
A fekete-fehér keksztekercs elkészítése
A tészta hozzávalóit összekeverjük, majd kemény tésztává gyúrjuk. Ha repedezik, még nem jó – ekkor lehet után ízesíteni rumaromával is.
A tésztát folpack-on (frissentartó fólián) vékony lappá nyújtjuk.
Ezután felolvasztott margarinban alaposan elkeverjük a kókuszreszeléket és a porcukrot.
Megkenjük a tésztát a töltelékkel.
A folpack segítségével feltekerjük a tésztát. Ha túl vastagnak tűnik, készíthetjük a képen látható módon kétoldalról feltekerve.
Légmentesen becsomagoljuk és 2-3 órán át hűtőben pihentetjük.
Ezután már szeletelhető.
Köszönjük szépen a receptet Keresztanyámnak!
Jó étvágyat hozzá!