Hozzávalók:
- kb. 4 db szép, nagy, piros alma
- 2 csomag sütőpapírra feltekert levelestészta
- porcukor és fahéj ízlés szerint
- lekvár ízlés szerint
- citromlé és víz
Az almarózsák elkészítése
Az elkészítéshez itt van egy kis videós segítség.
A sütőt előmelegítjük 180 C fokra.
![Almarózsák: az alma felszeletelése](http://kreativeshobby.hu/wp-content/uploads/2015/10/20151009_170221-e1448181696674-300x175.jpg)
Egy nagy tálba vizet engedünk és citromlevet öntünk bele.
Az almákat megmossuk, kimagozzuk, majd kettévágjuk. A fél alma két szélét levágjuk, majd elfektetve vékony szeletekre vágjuk.
Tipp: ezt uborkagyaluval is lehet, így szép, egyforma vékony szeleteket kapunk.
Az almaszeleteket a citromos vízbe tesszük, hogy ne barnuljanak meg.
Ha felszeleteltük az összes almát, mikróban melegítjük, míg hajlékonyan puhává válnak. Ez az idő az alma és a víz mennyiségétől függ, ezért ellenőrizzük néha, hol tart a folyamat! Ne főzzük túl!
![Almarózsák: az almaszeletek elhelyezése](http://kreativeshobby.hu/wp-content/uploads/2015/10/20151009_170905-e1448181968384-300x168.jpg)
Eközben derelyevágóval felcsíkozzuk a levelestésztát. A tészta méretétől függ, mennyi jön ki belőle, az én esetemben egy csomag tésztából 8 csík.
A lekvárunkat felhígítjuk vízzel, majd vékonyan megkenjük vele a tésztacsíkokat. Az almaszeleteket jól lecsepegtetve fektetjük a tésztára kb. középtájt, úgy, hogy az alma szép ívelt része kilógjon és a szeleteket kissé fedjék egymást.
![Almarózsák: az a tészta felhajtása](http://kreativeshobby.hu/wp-content/uploads/2015/10/20151009_170953-e1448182099462-300x136.jpg)
Ezután megszórjuk fahéjjal kevert porcukorral, majd ráhajtjuk a tésztát az almaszeletek aljára.
![Almarózsák: a tészta feltekerése](http://kreativeshobby.hu/wp-content/uploads/2015/10/20151009_174640-e1448182254341-300x190.jpg)
Feltekerjük a tésztát, óvatosan, nehogy eltörjenek az almaszeletek.
![Almarózsák:a rózsákat muffintepsiben sütjük](http://kreativeshobby.hu/wp-content/uploads/2015/10/20151009_174434-300x169.jpg)
Ha elkészültünk az almarózsákkal, muffintepsibe ültetjük őket, így nagyon szépen megmarad a formájuk sütés után is. Ha nincs muffintepsink, az sem baj, egyszerűen tegyük őket sütőpapírral bélelt tepsibe.
180 C fokon, kb. 35-40 perc alatt pirosra sütjük.
Miután megsült, hagyjuk egy kicsit hűlni a tepsiben. Végül porcukorral vagy fahéjas porcukorral megszórva tálaljuk.
Köszönjük az receptet! (Csak annyit változtattam rajta, hogy megdupláztam az adagot.)
Jó étvágyat hozzá!
![Almarózsa](http://kreativeshobby.hu/wp-content/uploads/2015/10/20151009_200605-e1448182554546-1024x585.jpg)