![Pácolt tojás húsvétra](http://kreativeshobby.hu/wp-content/uploads/2016/03/20160319_111840-e1458383577982-300x181.jpg)
Szeretnéd feldobni a szokásos húsvéti menüdet valami újjal? A hagyományos ízvilágú, de modern köntösbe bújtatott húsvéti sonkás kalács mellé jó szívvel ajánlom ezt a pácolt tojás receptet.
Ebben a bejegyzésben Borbás Marcsi receptjét mutatom be. Lehet, hogy elsőre szokatlannak tűnik az öltet, de szerintem érdemes kipróbálni, mert nagyon finom!
Hozzávalók a húsvéti pácolt tojáshoz:
- 8-10 főtt tojás
- 2(-3) fej lilahagyma
- 500 ml almaecet (szerintem ez így túlságosan ecetes lett, bár az is igaz, hogy kb. 10 napig hagytam a tojásokat pácolódni. Legközelebb 300 ml almaecetet hígítani fogok 200 ml vízzel)
- 1 kk egész bors
- 5-6 szem szegfűbors
- só
- 50 ml olívaolaj
- nagyobb befőttesüveg
A húsvéti pácolt tojás elkészítése
![Pácolt tojás: a páclé felfőzése](http://kreativeshobby.hu/wp-content/uploads/2016/03/20160315_115652-300x169.jpg)
Felforraljuk az almaecetet a fűszerekkel, majd kis lángon még 10 percig főzzük. Ezután hagyjuk kihűlni.
![Pácolt tojás: a főtt tojás és a hagyma előkészítése](http://kreativeshobby.hu/wp-content/uploads/2016/03/20160315_123144-e1458383680614-300x177.jpg)
Keményre főzzük a tojásokat és megpucoljuk.
A megtisztított hagymát vékony szeletekre vágjuk.
![Pácolt tojás: a főtt tojás és a hagyma rétegezése](http://kreativeshobby.hu/wp-content/uploads/2016/03/20160315_123620-e1458383747331-300x188.jpg)
Belerétegezzük az egész tojásokat és a hagymaszeleteket a megtisztított üvegbe.
![Pácolt tojás: a felöntés páclével és az üveg lezárása](http://kreativeshobby.hu/wp-content/uploads/2016/03/20160315_124410-e1458383802474-300x268.jpg)
Felöntjük a fűszeres ecettel, rácsorgatjuk az olívaolajat, hogy elzárja a levegőtől, majd szorosan rátekerjük a kupakot. Tálalás előtt 3-4 napig hűtőben érleljük.
Jó étvágyat hozzá!
![Pácolt tojás húsvétra](http://kreativeshobby.hu/wp-content/uploads/2016/03/20160319_111837-e1458383888778-300x154.jpg)