Ugrás a tartalomhoz

Őrülten cuki amigurumi nyuszi 😍 2.rész: a horgolt nyuszi összeállítása

Közzétéve itt: Gyermekeknek, Horgolásminták, Húsvét, és Tavasz


Horgolt Cuki Nyuszi (amigurumi)

Sziasztok! 🙂

Ebben a cikkben a horgolt Cuki Nyuszi összeállítását olvashatjátok. Elég macerás és pepecs munka, de megéri a fáradságot és időt, amit rászánunk. Ennek a cikknek az első részében a horgolt Cuki Nyuszi testrészeinek elkészítését, a harmadik részében pedig a csinos kis ruházatának mintáit mutatom be. Tartsatok velem! 😉

Az angol nyelvű forrást nagyon részletes leírással és szép képekkel itt találjátok.

 

 

 

 

Alapanyagok, eszközök a horgolt Cuki Nyuszi összeállításához:  

  • 3 db fültisztító pálcika vagy más farudacska a nyak merevítéséhez (én össze is ragasztottam őket)
  • egy olyan hosszú drót kettéhajtva, ami végigéri nagyjából a karokat és a testet (ez kb.25-30 cm, nem baj, ha nem ér el a karok végéig)
  • 2 db szem
  • egy kevés fehér (varráshoz), kissé több rózsaszín (orrhoz) és kb. 5 cm pink (szájhoz) fonal
  • nagylyukú tű, olló

 

 

A horgolt Cuki Nyuszi összeállítása

 

A horgolt Cuki Nyuszi arca

 

Először is essünk túl az arc kialakításán! Ehhez nem készítettem túl sok fotót, mert szerintem az eredeti cikkben nagyon jól szemléltetik, kérlek, ha nem elég, amit itt bemutatok, látogassatok el oda! (katt a linkre, odavisz 😉 ) Bár be kell vallanom, eddig bárhányszor nekifeküdtem, már az első lépések után elvesztettem a türelmemet a lépései kisilabizálásához. A képek jól mutatják, de az angol útmutatás elég nagy kitartást feltételez.

Horgolt Cuki Nyuszi: az arc kijelölése

Tehát besüllyesztjük a szemeket 2-2 keresztirányú öltéssel.

 

 

 

 

 

 

 

Horgolt Cuki Nyuszi: a száj felvarrása

Ezután kialakítjuk a fél mosolyt,

 

 

 

 

 

 

 

majd az orrot varrjuk fel. Ehhez jól lehetne használni egy kárpitvarró tűt, de nekem nincs olyan, így a szokásos „horgolós” tűmmel csináltam és azzal is teljesen jól sikerült szerintem. Végül egy kis pirosítóval vidámítottam fel a mosolyát 🙂

Horgolt Cuki Nyuszi: az orr felvarrása
Horgolt Cuki Nyuszi: az orr felvarrása

 

 

 

 

 

 

 

 

A horgolt Cuki Nyuszi fülei

 

Először a képen látható módon összevarrjuk a horgolt fülek két alsó szélét, majd a fej tetejének közepétől – szemből nézve – jobbra lefelé varrjuk fel őket, jó alaposan, hogy szépen, stabilan álljanak.

Horgolt Cuki Nyuszi: a fül varrása
Horgolt Cuki Nyuszi: a fülek felvarrása

 

 

 

 

 

 

 

 

A horgolt Cuki Nyuszi karjai

 

Horgolt Cuki Nyuszi: bedrótozzuk

Ha megvagyunk a horgolt Cuki Nyuszi arcával, vehetünk egy nagy sóhajt, és neki is állunk a karok rögzítésének. Ehhez a drótot félbehajtjuk, és ha tudjuk, össze is csavarjuk. Az eredeti leírás azt tanácsolja, hogy burkoljuk körbe orvosi ragasztószalaggal, én ezt mondjuk nem tettem meg és még nem is jöttem rá, miért lenne szükséges, talán úgy kevésbé csúszkál.

 

 

 

 

Horgolt Cuki Nyuszi: bedrótozzuk

A drótot átszúrjuk a Cuki Nyuszi testének előzőleg bejelölt részén, a nyak alatt. Számomra nagyon macerás volt belegyömöszölni a horgolt karba meg a tömőanyagba, végül úgy oldottam meg, hogy kiszedegettem a tömőanyagot, csak a kar alsó, szélesebb részén hagytam meg, beleszuszakoltam a drótot, félig felvarrtam a testre a kart, horgolótű segítségével körültömködtem a drótot, majd mindezt elvégeztem a másik oldalon is. Majd szépen lebontottam, mert nem vettem figyelembe, hogy a drótnak köszönhetően szépen forog ide-oda a kar és sikerült csáléra felvarrnom. Olyan volt, mint a Notre Dame-i toronyőr… 😀 Másodszorra viszont sikerült rendesen, szimmetrikusan felvarrnom és tök szuper lett, hogy mozgatható! Egyébként a drót el is hagyható, ha nem akartok vele szenvedni.

 

 

 

A horgolt Cuki Nyuszi feje

 

Horgolt Cuki Nyuszi: a fej felvarrása

Először is merevítjük a nyakat, ezt nem muszáj megtenni, de szerintem érdemes, mert a fej igen nagy és súlyos. Én ezt 3 fültisztító pálcika beszúrásával oldottam meg, amit az előző képen láthattok is. Ezután jó szorosan és aprólékosan felvarrtam a horgolt fejet a nyuszi nyakára, ügyelve, hogy egyenesen álljon és középen legyen a végeredmény.

 

 

 

 

A horgolt Cuki Nyuszi farkincája

 

Horgolt Cuki Nyuszi: a farkinca felvarrása

Végül ne felejtsük el felvarrni a horgolt kis farkincát sem! A helyét ruhapróba során lőttem be, eredetileg azt gondoltam, cuki lesz, ha kilóg a horgolt szoknyácska hátulján, de nem volt az… Viszont elég nagy a ruhácska ahhoz, hogy elférjen a farkinca is. Jah, igen, ne felejtsük el megtömni felvarrás előtt! 😉

 

 

 

 

 

Ezzel be is fejezném ennek a horgolt Cuki Nyuszi cikk-sorozatnak a második részét. Elkészült a csupasz nyuszink, már csak fel kell öltöztetni! 🙂 A következő részben bemutatom, hogyan. Addig is boldog horgolást, kellemes tavaszi készülődést kívánok Nektek! Ha kérdésetek van, feltehetitek a cikk alján található Hozzászólásokban vagy írjatok bátran a Kreatív+Hobby Alkotóműhely Face-oldalára

 

Kitartást a horgolt Cuki Nyuszi elkészítéséhez! Itt egy kis lelkesítő kép a végeredményről:

Horgolt Cuki Nyuszi (amigurumi)
Horgolt Cuki Nyuszi (amigurumi)

Közben elkészültek a nővérkéi is 🙂

Cuki Nyuszi nővérek

Related Post


Related Post



2 hozzászólás

  1. Tóth Györgyné
    Tóth Györgyné

    Kedves Vica, horgolnám a nyuszit és nem értek valamit. A 24. sor végén 54 szemünk van. A következő 25. sor leírása: *2 kp, Fkp* ism. még négyszer, 8 kp, *Fkp, 2 kp* ism. még ötször, Fkp, ksz-mel kötjük a kört (42). Akárhogy számolom, ez 35 szem. Hogy horgoljam le a következő 7 szemet??? Próbáltam belemenni az angol eredetibe, de a fej horgolása van ott a legvégén, odáig meg nem enged el. Légyszíves segíteni, a kisunokámnak szeretném mielőbb elkészíteni. Gyönyörű a munkád egyébként!
    Köszönöm szépen!
    Tóthné Erzsi

    2021-04-02
    |Válasz
    • Vica
      Vica

      Öhm, nagyon sajnálom, de akárhogy számolom, az nekem 42 pálca. Talán a leírást értelmezzük másként. ötször horgolunk három pálcát (3×5=15), utána 8at (+8), ezután hatszor három pálcát (6×3=18), végül egy pálcát (+1). Tehát: 3×5+8+18+1=42. De úgy is számolhatod, hogy összesen 12 pálcát fogyasztunk, vagyis az előző körhöz képest ennyivel lesz kevesebb: 54-12=42. Talán a megfogalmazásom megtévesztő, próbálok is leszokni arról, hogy MÉG-et írok. Ez nálam azt jelenti, hogy pl.lehorgolom a 2kp,Fkp-t egyszer, és ezután MÉG lehorgolom négyszer, vagyis összesen ötször. Egyébként az eredetit is el tudod érni, ha regisztrálsz az oldalon. Remélem, tudtam segíteni.

      2021-04-02
      |Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

error: Content is protected !!