Ugrás a tartalomhoz

Nyári african flower-táskák

Közzétéve itt: Horgolásminták, és Nyár


Horgolt táska afrikai virág motívumokból

Sziasztok! 🙂

 
Nagyon szeretem az afrikai virág mintát és igazán szép színű, jó minőségű fonalat találtam hozzá. Ebben a bejegyzésben két különböző méretű és -színű táskát mutatok be.
Az első nagyobb, az eredeti mintát a saját igényeimhez igazítva készítettem el. És még így is egy pénztárca és egy kicsi táskarendező fér csak bele! Pedig majdnem kétszer több hatszögből készült! A második bemutatott táska az eredeti mintát követi.
Igazából nem szeretnék senkit sem megkötni azzal, hogy leírom, én hogyan készítettem el a saját táskáimat. Mindenki az ízlése és igénye szerint alakítsa ki a sajátját!

 
 

Alapanyagok, eszközök a horgolt afrikai virág mintás táska elkészítéséhez:

  • megfelelő számú afrikai virág hatszög
  • bélés anyag (az enyém szaténselyem)
  • vatelin
  • cipzár
  • tű, olló, varrógép
 

A horgolt afrikai virág mintás táska elkészítése

 

 

Az első és legfontosabb: megtervezzük a táskát (méret és forma). Ehhez viszonyítva megfelelő mennyiségű hatszöget horgolunk + 4 db saroknégyzetet.

Az african flower hatszögek elkészítésének részletes menetétitt találod.

 

Ha elkészültünk ezekkel, összehorgoljuk őket és elkészítjük a bélést (zsebekkel, cipzárral), majd belevarrjuk. Én szeretem úgy varrni a bélést, hogy itt-ott egy kicsit kilóg. Végül pántot készítünk és egy óriási masnit, szintén a bélés anyagából. Nekem ezen a nyáron az óriási masni volt a kedvenc, vissza-visszatérő díszítőelemem.

 

Tipp: a pántba vatelint varrtam, mert eszméletlenül puhává teszi! A selyemmel együtt csodálatos az összhatás: selymesen sima és puha – szerintem mérhetetlenül nőies.


Ilyen, ha táskarendező vagy alkalmi kistáska

Itt látható a legombolható pánt a bevont gombokkal

A második táska az eredeti minta alapján készült. De ennek is van trükkje, amire nagyon büszke vagyok: a legombolható pántja!
Máris 3 in 1 táskánk van, hiszen használható nőies táskarendezőként, sikkes alkalmi táskaként valamint extravagáns hosszú pántos táskaként egyaránt. Ehhez mindössze két db, szaténnal bevont gombot kell felvarrnunk a táska két végére, a pántra pedig gomblyukakat vágni. (Minden más ugyanúgy készül, mint az előző táskánál.)  Szerintem nagyon izgalmas ez a felül kiemelkedő bélés! Igazán egyedivé és elegánssá teszi.

Végezetül annyit tennék hozzá, hogy elég sok időt vesz igénybe egy ilyen táska elkészítése. Emellett az eredeti nagyon kicsi, tényleg csak alkalmi táskának jó.



Ilyen, ha válltáska
 
 
 
Remélem, Nektek is tetszik! Én nagyon szeretem. Képzeljétek, saját tervezés! 🙂 Ha kérdésetek van, feltehetitek itt a cikk alján lévő Hozzászólások-ban vagy írjatok nyugodtan Face-oldalunkra! Szép nyarat Nektek és boldog horgolást! 🙂

Related Post


Related Post



Egy hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

error: Content is protected !!