Ugrás a tartalomhoz

Kreatív tárolás 1.

Közzétéve itt: Egyéb, Papírból készült, és Újrahasznosítás


  Rend a lelke mindennek. Szeretem, ha a holmijaimnak megvan a helye, így nincs káosz sem a házban, sem az életünkben és minden könnyen elérhető,  kezelhető. 
   Ebben a bejegyzésben két rendszerezést segítő, csinos és egyszerű tárolási lehetőséget mutatok be. Külön jó pont, hogy az újrahasznosítás miatt egy kicsit hozzájárulunk a környezetvédelemhez illetve nagyon olcsón készíthetünk praktikus tárgyat.
1. Fiókok kartondobozból
Alapanyagok, eszközök:
  • kartondoboz (ok)
  • (hobby) ragasztó, széles csomagoló ragasztó szalag
  • színes- és/vagy fehér papír
  • olló, ceruza, vonalzó
   A kartondobozok füleit szükség szerint levághatjuk vagy le is ragaszthatjuk (ezzel erősebb lesz az oldala). Ha az utóbbit választjuk, úgy a széles ragasztószalaggal tegyük, ne a folyékony ragasztóval és a sarkokat szorosan illesszük össze!
   Az egyszerűbb fiókokat a kamrámba készítettem. Itt leragasztottam/levágtam az oldalsó füleket. Közepesen magas illetve alacsonyabb kartondobozokat választottam. Körbe is lehet ragasztani színes- vagy fehér papírral, de az elejére mindenképpen ragasszunk egyet, ami teljesen befedi és oldalt, alul-felül kicsit hajtsuk is rá és úgy ragasszuk oda, hogy ne váljanak el a szélei. Ezután már csak el kell határoznunk, mit teszünk bele. Ennek megfelelően szabad kézzel vagy előre kinyomtatott betűket vágunk ki, melyeket felragasztunk a doboz elejére. Az enyémek ilyenek lettek:
Fiókok feliratozva

2. Kartondoboz szekrényke


   Ez a másik lehetőség már egy kicsit bonyolultabb és a ragasztó száradása miatt időigényesebb. A hobby szobámba készítettem el ezt a szekrénykét, ezért ilyen lányos és vidám. Természetesen ízlés szerint dekorálható.
Alapanyagokeszközök:
  • kartondobozok
  • (hobby) ragasztó, tapéta ragasztó, ragasztószalag
  • színes- és/vagy fehér papír, csomagoló papír
  • olló, ceruza, vonalzó
   Először is eltervezzük, mekkora szekrényre van szükségünk és ehhez mennyi dobozunk van. Én szándékosan választottam különböző mélységű dobozokat. Az enyémeknek a magassága egyforma, de ez sem törvényszerű. Kedvünk és igényünk szerint rakosgassuk össze őket, míg olyan lesz a formája, ami megfelel nekünk. A dobozok füleit tetszés szerint levághatjuk vagy meg is hagyhatunk két-két szemben lévőt, így zárható marad. A képen látszik, hogy az enyémek között van nyitott polc és zárt is, de ezeket is fel lehet belülre rögzíteni és akkor ezek is nyitottak lesznek.
   Ha megvagyunk a tervezéssel, a dobozokat összeragasztjuk tapéta ragasztóval, ügyelve, hogy szorosan és mindenhol összetapadjanak. Ha megszáradt, az építmény oldalát és hátulját bevonjuk lehetőleg egybefüggő csomagoló papírral. A széleket leragasztjuk ragasztószalaggal, hogy szebb legyen és ne váljon szét. 
    Készen is van a szekrény, innentől ízlés szerint dekorálható. Az enyémben a polcok belső hátlapját ragasztottam be fehér papírral és arra színes virágokat ragasztgattam ide-oda. Ahol meghagytam a füleket, színes papírral vontam be és szintén virágokkal díszítettem. Emellett egy kihúzható fiókot is készítettem bele úgy, ahogy a fenti leírásban már olvashattátok.
   Igaz, hogy egy ilyen szekrény nem olyan strapabíró, mint a fából vagy műanyagból készült társai, de a könnyebb holmikat jól lehet benne tárolni. Emellett ha nem egyforma mélységű dobozokat választottunk, hátul rejtett, titkos kis polcok jöttek létre, feltéve, ha elől egy szintben vannak a dobozok.
   Tipp: ha olyan helyre tervezzük a szekrénykét, ahol eltakar egy konnektort, a doboz hátulját készítsük nyitható-zárhatóra! Így ha szükségünk van az áramforrásra, csak kinyitjuk a doboz hátsó falát, ha pedig nem használjuk a konnektort, akkor meg becsukjuk. Az enyémben is van egy ilyen rejtett ajtócska.

    Íme, az én verzióm:
Nyitva

Zárva

Related Post


Related Post



Legyél az első, aki hozzászól!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

error: Content is protected !!