Sziasztok!
Emlékeztek még, jó pár éve mekkora divat volt a „dobálós” süti? Ebben a cikkben Nénikém jól bevált receptjét osztom meg Veletek. Ez az a süti, amit tavaly minden hétvégén meg kellett sütnöm és nagyjából 10 perc alatt szétkapkodta a családom. Eddig mindig sikert aratott 🙂
Hozzávalók a Túrós dobálóshoz:
- 250 g liszt
- 220 g cukor + egy nagyobb maréknyi a szóráshoz
- 500 g túró
- 3,5 dl tej
- 2 tojás
- 2 cs. vaníliás cukor
- 1 citrom reszelt héja
- 1/2 cs. sütőpor
A Túrós dobálós elkészítése
Bemelegítjük a sütőt 180 C-ra.
Kikenünk egy mélyebb, közepes nagyságú tepsit vagy más sütésre alkalmas tálat.
Egy tálban összekeverjük a lisztet és a 220 g cukrot, a sütőport és a reszelt citromhéjat.
Egy másik tálban pedig a tejet a tojásokkal.
Ezután a száraz keverék felét eloszlatjuk a tepsiben.
Erre halmozzuk a túrót, amit megszórunk egy nagy marék cukorral és a vaníliás cukorral.
A száraz keverék másik felével betakarjuk.
Rálocsoljuk a tojásos tejet, villával megszurkáljuk, hogy lefolyjon az aljáig.
Aranybarnára sütjük kb. 45 perc alatt.
Remélem, Nektek is ízleni fog! Köszönöm szépen a receptet Nusi Nénjének, akinek emléke így (is) él tovább. Kérdéseket feltehettek Face-oldalunkon vagy a cikk alján, a Hozzászólások-ban.
Jó étvágyat kívánok hozzá! 🙂