Ugrás a tartalomhoz

Nagy horgolt angyal 2.

Közzétéve itt: Advent, Díszítés, dekoráció, Horgolásminták, Karácsony, és Tél


Horgolt angyal
Horgolt angyal

Sziasztok! 🙂

Angyal minták után kutatva az interneten, annyira sokszor belebotlottam egy fekete-fehér, négy angyal diagramot ábrázoló képbe, hogy kíváncsivá tett és gondoltam, kipróbálom, milyen is lesz a sok kis pálca és láncszem, ha testet ölt. Ezért ebben a bejegyzésben bemutatom az egyiket. Bár az ízlésemnek kissé nagy ahhoz, hogy a karácsonyfára akasszam, azért találtam neki helyet: ablakba lógatva is nagyon szépen mutat. Természetesen, aki vékonyabb fonallal és kisebb méretű horgolótűvel készíti el, annak az angyalkája is kisebb lesz és felkerülhet a karácsonyfájára is. Nagyban emeli a horgolt angyal díszítőértékét, ha itt-ott arany színű fonalat is használunk hozzá. A többi nagy horgolt angyalt itt, itt és itt találjátok meg.

A forrás itt található.

 

A cikkben felhasznált horgolási rövidítéseket ide kattintva találhatod meg.

 

Alapanyagok, eszközök a nagy horgolt angyal elkészítéséhez:

  • fehér és arany színű fonal (Catania)
  • 4-es méretű horgolótű
  • olló

 

A horgolt angyal elkészítése

 

Akinek segítségére van, bemutatom a diagramot is:

Nagy horgolt angyal 2. diagram
Nagy horgolt angyal 2. diagram

 

A horgolt angyal feje és glóriája

 

Nagy horgolt angyal: fej
Nagy horgolt angyal: fej

Kezdőkör, fehér fonallal: 12 lsz, ksz-mel körré kapcsoljuk össze

1.kör, arany fonallal: 3 lsz, 25 erp, összekapcsoljuk a kört

2.kör: 2 lsz, kp, lsz, kp, lsz, kp, lsz, fp, *2 lsz, erp* ism. még hétszer, 2 lsz, fp, lsz, kp, lsz, kp, lsz, kp, lsz, összekötjük a kört

3.kör: *lsz, kp az előző sor egyláncszemes láncszemívébe*, ism. még háromszor, (kp, fp)az előző sor egyláncszemes láncszemívébe, fp a köv. szembe, *(3 erp) a köv. láncszemívbe, erp a köv. szembe* ism.. még nyolcszor, erp a köv. szembe, (fp, kp, lsz) a köv. egyláncszemes láncszemívbe, *kp, lsz* ism. a kr végéig, összekötjük a kört.

 

A horgolt angyal teste és szárnyai

 

Nagy horgolt angyal: a test kezdete
Nagy horgolt angyal: a test kezdete

4.sor: (3 lsz, 2 erp), ford.

5.sor: (3 lsz, erp), (erp, 3 lsz, erp), (2 erp), ford.

6.sor: 3 lsz, 2 erp, 3lsz, kp az előző sor láncszemívébe, 3 lsz, 3 erp, ford.

7.sor: 5 lsz, 3 erp az előző sor pálcáiba, 3 lsz, kp az előző sor láncszemívébe, 4 lsz, kp, 3 lsz, 3 erp, ford.

8.sor: 3 lsz, ksz-mel kötjük az előző sor kezdő láncszeméhez, (itt kezdődik az egyik szárny) 4 lsz, 4 krp, 3 lsz, 3 erp az előző sor pálcáiba, 3 lsz, *kp az előző sor láncszemívébe, 4 lsz* ism. még egyszer, kp, 3 lsz, 3 erp, (itt kezdődik a másik szárny) 3 lsz, 5 krp az előző sor láncszemívébe, ford.

Nagy horgolt angyal: a test és a szárnyak
Nagy horgolt angyal: a test és a szárnyak

9.sor: ksz, (4 lsz, krp), krp, (2 krp), 3 lsz, 3 erp az előző sor láncszemívébe, lsz, 3 erp, 3 lsz, *kp, 4 lsz* ism. még kétszer, kp az előző sor láncszemívébe, 3 lsz, 3 erp, lsz, 3 erp az előző sor láncszemívébe, 3 lsz, (2 krp) az előző sor pálcacsoportjának 2.pálcájába, krp, (2 krp), ford.

10.sor: ksz, (4 lsz, krp), krp, (2 krp), 3 lsz, kp az előző sor láncszemívébe, 3 lsz, (2 erp), erp, (2 erp), lsz, 3 erp, 3 lsz, *kp az előző sor láncszemívébe, 4 lsz* ism még háromszor, kp az előző sor láncszemívébe, 3 lsz, 3 erp, lsz, (2 erp), erp, (2 erp), 3 lsz, kp a láncszemívbe, 3 lsz, (2 krp) az előző sor pálcacsoportjának 2.pálcájába, krp, (2 krp), ford.

11.sor: ksz, (4 lsz, krp), krp, (2 krp), 3 lsz, kp a láncszemívbe, lsz, kp a láncszemívbe, 3 lsz, (2 erp) az előző sor pálcacsoportjának 2.pálcájába, erp, (2 erp), lsz, 3 erp, 3 lsz, *kp a láncszemívbe, 4 lsz* ism. még négyszer, kp a láncszemívbe, 3 lsz, 3 erp, lsz, (2 erp) az előző sor pálcacsoportjának 2.pálcájába, erp, (2 erp), 3 lsz, kp a láncszemívbe, lsz, kp a láncszemívbe, 3 lsz, (2 krp) az előző sor pálcacsoportjának 2.pálcájába, krp, (2 krp), ford.

12.sor: ksz, (4 lsz, krp), krp, (2 krp), 5 lsz, kp az előző sor láncszemébe, 5 lsz, (2 erp) az előző sor pálcacsoportjának 2.pálcájába, erp, (2 erp), lsz, 3 erp, 3 lsz, *4 lsz, kp a láncszemívbe* ism. még ötször, 3 lsz, 3 erp, lsz, (ITT szúrjuk majd be a tűt, amikor befejeztük ezt a sort és folytatjuk a testet), (2 erp) az előző sor pálcacsoportjának 2.pálcájába, erp, (2 erp), 5 lsz, kp a láncszemívbe, 5 lsz, (2 krp) az előző sor pálcacsoportjának 2.pálcájába, krp, (2 krp). Végeztünk a szárnyakkal. Elkötjük és elvágjuk a fonalat.

 

A horgolt angyal testének befejezése

 

Nagy horgolt angyal
Nagy horgolt angyal

13.sor: ott szúrjuk be a tűt, ahol az előző sornál jeleztem. 3 lsz, 2 erp, 3 lsz, kp a láncszemívbe, *4 lsz, kp a láncszemívbe* ism. még hatszor, 3 lsz, 3 erp, ford.

14. sor: 3 lsz, 2 erp, 3 lsz, kp a láncszemívbe, *4 lsz, kp a láncszemívbe* ism. még hétszer, 3 lsz, 3 erp, ford.

 

 

 

 

 

A szoknya szegélye

 

15.sor, arany színű fonallal: lsz, 2 kp, kp a láncszemívbe, 3 lsz, kp a láncszemívbe, *5 lsz, kp a láncszemívbe* ism. még hétszer, 3 lsz, kp a láncszemívbe, 3 kp. Elkötjük és elvágjuk a fonalat.

A horgolt angyal kikeményítésének menetét itt találjátok. Száradás után arany színű fonalból akasztót hurkolunk rá. 

 

Ha kérdésetek van, feltehetitek itt a cikk alján lévő Hozzászólások-ban vagy írjatok nyugodtan Face-oldalunkra! Boldog karácsonyt és boldog horgolást! 🙂

Horgolt angyal
Horgolt angyal

Related Post


Related Post



3 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

error: Content is protected !!