Ugrás a tartalomhoz

Kisgyermekvidámítók

Közzétéve itt: Gyermekeknek, Sütemények, torták, finomságok, és Újrahasznosítás


Emlékeztek, a Szuper színes csupa csoki torta bejegyzésében maradt még két 10 cm-es átmérőjű tortácskám és piskóta morzsám? Hát most megmutatom, mi lett belőlük.

Poharas alma

A maradék piskótamorzsa és a sok téli alma adta az ötletet egy viszonylag egészséges desszerthez a mai ebéd mellé. 
Gondoltam, almalevet készítek és természetesen az almapürét sem dobom ki, hanem kevés fahéjjal és mézzel összemelegítem, egy jó nagy pohárban piskóta morzsával és csoki- vagy vanília pudinggal (a pudingot soha sem ízesítem cukorral, hanem folyékony édesítőszerrel, mert az íze ugyanolyan, de talán nem annyira egészségtelen – persze ehhez jól meg kell választani az édesítőszert) rétegezem, a tetejére tejszínhabot fújok és csokiszirupot csorgatok, megszórom színes dekorcukrokkal és tádááám! Máris itt egy tetszetős finomság, aminek a látványa rávette a lánykáimat, hogy megegyék a – gyerekszemnek – kevésbé látványos ebédet.

Gyors mini tortácska

Hozzávalók:

  • 10 cm átmérőjű piskóta, kb. 5-6 cm magas
  • vanília puding (ehhez 1 cs. pudingpor, valamilyen édesítő, 500 ml tej kell)
  • színes szórócukor vagy egyéb dekoráció

A szuper színes csuda csokis torta után eltelt egy hét, hát ideje volt kivenni a piskótatortákat a hűtőből és elhatároztam, hogy ezzel vidámítom fel ovi után a lánykáimat. Vaníliapudingot főztem, 3 részre vágtam a tortákat (természetesen keresztben), megkentem a pudinggal a lapokat, leöntöttem őket a maradékkal és hagytam kihűlni. Végül különféle színes dekor cukrokkal szórtam meg őket körbe-körbe és csokiszívet szúrtam a tetejükre. Édes kis mini szeletekre vágva tálaltam.

Related Post


Related Post



Legyél az első, aki hozzászól!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

error: Content is protected !!