Ugrás a tartalomhoz

Húsvéti dekor: a „lebegő” teáscsésze

Közzétéve itt: Díszítés, dekoráció, Húsvét, Tavasz, és Újrahasznosítás


lebegő teáscsésze húsvéti dekor
Lebegő teáscsésze

Csiribííííí, csiribáááá! Teáscsésze emelkedj, és borítsd ki a tavaszt! 🙂 Amikor először megláttam az egyik ötletgyűjtő oldalon a „lebegő” csésze képét, egészen elámultam. Főleg, amikor beleolvastam a cikkbe és azzal kezdte, milyen egyszerű elkészíteni. El sem tudtam képzelni, hogyan lehet ez a látványos húsvéti dísz egyszerűen elkészíthető… nem elég, hogy színeivel és túlzó gazdagságával a szépséges tavaszt idézi, hangulatos a csésze és a kistányér ötlete, még lebeg is?! Na de hogyan? Ebben a bejegyzésben megfejtjük a titkát! 🙂 Forró ragasztópisztolyra fel, kezdődjék a varázslat! 🙂

 

 

Alapanyagok, eszközök a „lebegő” teáscsésze elkészítéséhez:

  • 1 db öblösebb teáscsésze csészealjjal
  • selyemvirágok zölddel (lehet egyféle vagy sokféle, az enyémen kb. 15 db nagyobb virág van és néhány icipici, egyáltalán nem volt szükséges 7 csokorral vennem, elég lett volna 1-2 csokor)
  • kicsi (12-14 db) és még kisebb (max. 20 db) műanyag/hungarocell tojások
  • 1 villa (ezt ne a családi készletből vegyük el, mert véglegesen be fogjuk építeni a tavaszi díszünkbe)
  • kevés zöld szizál (1 zacskó) vagy valami más, amire pakolunk (pl. szárított moha)
  • ragasztópisztoly (nálam majdnem két ragasztórudacska elfogyott)

 

A „lebegő” teáscsésze elkészítése

 

lebegő teáscsésze húsvéti dekor
Lebegő teáscsésze: a villa meghajlítása

Első lépésként a képen látható Z-alakra hajlítjuk a villát. Ebben segítségre lehet szükségünk: egy férfira és egy fogóra 🙂 Míg ő bíbelődik vele, bemelegszik a ragasztópisztoly. Egy villa elég. A képen azért van kettő, hogy jól látszódjon, milyen alakúra hajlítjuk.

 

 

 

 

 

 

 

lebegő teáscsésze húsvéti dekor
Lebegő teáscsésze: a villa felragasztása

Ezután beleragasztjuk a villa hajlított nyelét a csészébe (szerintem úgy látványos, ha a füle az egyik oldalra kerül), majd, ha megszáradt, a villa másik végét a csészealjba. Figyeljünk oda, hogy szépen rásimuljon és stabilan odatapadjon! Ha megszáradt a ragasztó és mégis megbillenne a teáscsésze, hajlítsunk egy kicsit a villa csésze felőli végén (befelé döntjük), hogy kiegyensúlyozzuk és magától is biztosan megálljon.

 

 

 

 

 

 

 

lebegő teáscsésze húsvéti dekor
Lebegő teáscsésze: az ötletelés, próbálgatás

Mikor ezzel elkészültünk, érdemes nagyjából összeálítani a kompozíciót, hogy legyen egy kiinduló alapunk, mit hová teszünk majd. Ezt még nem ragasztjuk be, csak elindítja az ötletelést. 🙂

 

 

 

 

 

 

 

 

lebegő teáscsésze húsvéti dekor
Lebegő teáscsésze: a szizál felragasztása

Szizállal fedjük le a csésze alját (kis fészket készítünk), majd a kistányér belsejét. Ha szépen eligazgattuk, oda is ragasztjuk.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ha elkészültünk az alapokkal, kezdődhet az építkezés! Érdemes először a villa nyelét befedni zöld levelekkel, hogy sehol se látszódjon ki. Szépen mutat, ha kifelé néznek és egy kis vízesés-szerű szélességet kapnak, mert erre a hidacskára tudunk majd tojásokat és virágokat ragasztani. Ne felejtsük hátul is díszíteni! Én felülről-lefelé kezdtem el a színes kis dekorációk telepítését: először a csészében lévő fészekbe ragasztottam egy nagy virágfejet, mellé a tojásokat (1.kép). Ezután haladtam tovább, a villa nyelét fedő zöld levelekre (2.kép), majd a tányérra (3.kép).

 

lebegő teáscsésze húsvéti dekor
Lebegő teáscsésze: a díszítés lépései

 

Ahhoz, hogy első látásra elhitessük, a hímes tojások és a selyemvirágok éppen most borulnak ki, ne állva, hanem kissé eldöntve helyezzük el őket! A tavaszi dísz hangulatát erősíti a ránézésre szinte odaömlött elhelyezés: egymás hegyén-hátán, minden kis résben van valami, a legtöbb díszecske takarásban áll. Jól mutatnak a kifelé és felfelé kilógó, hosszúkás részek, mert indázó hatást keltenek, ezzel dinamikusnak tűnik a kompozíció, mintha egy nagyon aktív mozdulat fagyott volna meg egy csapásra. A ragasztgatásra szánjunk elég időt, mert ez dönti el a lebegő teácsésze megfelelő hatását.

 

lebegő teáscsésze húsvéti dekor
Lebegő teáscsésze: díszítés hátulról, oldalról és elölről

 

Elkészültünk! Ugye, tényleg egyszerű? És nagyszerű is! 🙂

Még elkészülhet húsvétig! Bármilyen, a lebegő csésze elkészítésére vonatkozó kérdésre szívesen válaszolok a bejegyzés alján található Hozzászólások-ban vagy a Kreatív+Hobby Alkotóműhely Facebook-oldalán. Jó készülődést-készítést kívánok Mindenkinek! 🙂

lebegő teáscsésze húsvéti dekor
Lebegő teáscsésze hátulról
lebegő teáscsésze húsvéti dekor
Lebegő teáscsésze oldalról
lebegő teáscsésze húsvéti dekor
Lebegő teáscsésze szemből
lebegő teáscsésze húsvéti dekor
Lebegő teáscsésze
lebegő teáscsésze húsvéti dekor
Lebegő teáscsésze

Related Post


Related Post



2 hozzászólás

  1. Takács Ilona
    Takács Ilona

    Szia! Ez gyönyörű! hol lehet ilyen szép selyemvirágokat beszerezni?

    2020-04-15
    |Válasz
    • Vica
      Vica

      Szia!
      Köszönöm szépen! Már nem emlékszem, hol vettem, azt hiszem, Érden a Tesco-soron egy lakberendezési üzletben. Remélem, Te is kipróbálod! Nálunk évek óta díszíti tavasztól a nappalit 🙂

      2020-05-27
      |Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

error: Content is protected !!