Ez a torta az internetes anyukák nagy slágere, így én sem hagyhatom ki a süti- és tortasütős cikkeim közül. Miért ne mutatnám be, csak mert előttem már többen is megtették? Szerintem a gyerekzsúrok fénypontja lehet, a siker garantált vele. Már több alkalommal leptem meg ezzel a tortával a vendégeimet, de még sosem készítettem el kétszer ugyanúgy. Bár a külseje változatlan, a belsejét bárki kedve szerint alakíthatja: bármilyen tészta és krém megfelelő hozzá. Ebben a bejegyzésben a szív alakú töltelékes változatomat fényképeztem, de a – számomra – eredeti receptet próbáltam ki hozzá.
A képen két kislányomat, Jázmint és Rózát láthatjátok. Róza sajnos meghalt 3 és fél évesen egy autóbalesetben 🙁
Hozzávalók a Kit Kat-tortához
Megj.: természetesen nem szükséges speciális tortaforma ehhez a tortához, teljesen megfelel egy kapcsos, kerek is, bármilyen piskótatészta jó hozzá. Ebben az esetben lapokra vágjuk és megkenjük őket a csokikrémmel.
A speciális szívtöltelékes formához 4 tojásos olajos piskóta szükséges:
200 g kr.cukor + 80 g a fehérjéhez
350 g liszt (- 4 ek. kakaó súlya, ha kakaós tésztát tervezünk)
1,5 dl tej
1,5 dl olaj
4 tojás
1 cs. sütőpor
1 csipet só
10 cs. Kit Kat
2 cs. színes csokidrazsé (vigyázat! a mogyorós változat praktikusabb, mert nagyobbak a golyók, de az allergiásoknak életveszélyes!!! Én mindig megkérdezem a vendégeimet, mielőtt mogyorósat-diósat sütök, van-e köztük allergiás. )
Hozzávalók a Kit Kat-torta csokikrémjéhez:
200 g kr. cukor
2 cs. vaníliás cukor
230 g hűtőből kivett vaj/sütőmargarin
250 g magas kakaó tartalmú étcsoki
40 g kakaópor
4 tojás
A szuper színes, csupa csoki Kit Kat-torta elkészítése
A sütőt előmelegítjük 175 C fokra.
Jó alaposan összekeverjük a lisztet a sütőporral, a sóval és ha kakaós tésztát tervezünk, akkor a kakaóval is.
A tojásfehérjéből a 80 g cukorral kemény habot verünk.
A tojássárgájákat habosra keverjük a többi cukorral, majd hozzáadjuk a tejet és az olajat. Majd alaposan elkeverjük benne a lisztes keveréket.
Apránként, 2-3 adagban elkeverünk benne egy kevés fehérjehabot, hogy jól fellazítsa, majd óvatosan beleforgatjuk a maradékot.
Kivajazzuk és kilisztezzük a tortaformáinkat, majd elosztjuk bennük a tésztát. A sütőpornak köszönhetően nagyon fel fog jönni, így kb. középig vagy kicsit felette töltsük meg.
Tipp: Ezen a képen látható egy kisebb, 10 cm átmérőjű forma is, azért, mert túl sok lett a tésztám (én 6 tojásosból készítettem, mert nem tudtam, mennyi kellhet ehhez a dupla formához), így gondoltam, nem dobom ki a maradékot, hanem megsütöm mini tortácskának a lányaimnak. Éppen kijött belőle 2 db ilyen kicsi formányi.
Mivel két formában sütöttem, így kb. 30 perc alatt megsült. Aki egy formában süti az eredetileg ajánlott 3 tojásos piskótát, annak kb. 50 percig kell várnia, míg átsül a piskótája. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy megsült-e, majd sütőpapírra fejjel lefelé állítva a formában hagyjuk kihűlni. Érdemes rácsot is tenni alá.
Ha kihűlt, méretre vágjuk, hogy szépen illeszkedjen egymáshoz a két fél és kiadja majd a szív alakú mintát, ekkor távolítjuk el a felesleget és az esetlegesen túl barna részeket is. Tanulság volt ebben az esetben, hogy a tetejüket mindenképpen le kellett volna vágni, mert hiába illeszkedtek jól, felvágva a tortát, végig látszódott a barna csík a találkozásuknál és elrontotta a szívecske jól sikerült mintáját.
Tipp: a megmaradt piskótát jól záródó dobozban eltárolhatjuk, hogy majd egy pár nap múlva felhasználhassuk pl. sütinyalóka alapanyagaként.
Míg hűl a tészta, elkészíthetjük a csokikrémet:
A csokit apró darabokra tördeljük és gőz felett, a kakaóval elkeverve felolvasztjuk.
A tojásokat összemelegítjük a cukorral, míg teljesen feloldódik benne.
Ezután robotgéppel habot verünk belőle addig, míg szoba hőmérsékletű lesz (kb. 10-15 perc), ekkor belekockázzuk a hideg vajat, miközben folyamatosan kever a gép. Amennyire lehet, elkeverjük, ha nem olvad bele a vaj, nem kell aggódni: hozzákeverjük a meleg csokit és szép krémes lesz.
Hagyjuk kicsit állni a krémet, majd betöltjük a tortát.
Összeillesztjük a két részt és körbekenjük a maradék krémmel. A Kit Kat-eket érdemes eldobható gumikesztyűben széttördelni és feltapasztani a tortára, hogy ne olvadjon meg a kezünk melegétől és ne legyen ujjlenyomatos sem. A tetejére ráborítjuk a színes csokidrazsékat ügyelve, mert ahol a csokikrémhez ér, már beleragad és ha nem tetszik ott, csak úgy tudjuk arrébb tenni, hogy rajta marad a krém és már nem lesz olyan szép.
Végül átkötjük egy szép, széles szaténszalaggal, hogy még hívogatóbb legyen. Jó étvágyat hozzá! 🙂