Ugrás a tartalomhoz

Egyszerű gluténmentes kevert süti

Közzétéve itt: Nyár, Ősz, Sütemények, torták, finomságok, Születésnap, Tavasz, és Tél


Gluténmentes kevert süti
Gluténmentes kevert süti

Bizonyára észrevettétek, hogy mostanában gluténmentes sütiket is sütök. Ez azért van, mert új családtagunk érkezett külföldről, aki gluténérzékeny. Eddig nem érintett ez a téma, így most nézek csak utána, mit is jelent a gluténmentes életmód és milyen finomsággal lehet meglepni az ilyen életmódra kényszerülő embertársainkat. Találtam is egy jó összefoglaló cikk-sorozatot, mely bemutatja a gluténmentes diéta alapjait és a gluténmentes helyettesítőket az ételeikben, melyet itt találtok. Ez a link a cikk-sorozat első részére mutat.

Ebben a bejegyzésben pedig egy gluténmentes kevert süti receptet mutatok be, melyet a hozzáadott gyümölcsök változtatásával egyszerűen lehet variálgatni és nem szükséges speciális, drága lisztkeveréket venni hozzá, tökéletesen megfelel a kukorica- és rizsliszt. Figyelem! Amennyiben nem gluténmentes a konyhánk, fokozottan kell ügyelnünk arra, nehogy mi magunk szennyezzük be a gluténmentes alapanyagokat.

Köszönjük a receptet!

 

Hozzávalók a gluténmentes kevert sütihez:

  • 200 g rizsliszt
  • 100 g kukoricaliszt
  • 150 g cukor
  • 2 dl tejföl
  • 1 dl olaj
  • 3 tojás
  • 1 tk szódabikarbóna
  • ízlés szerinti mennyiségű cseresznyebefőtt

 

A gluténmentes kevert süti elkészítése

 

Gluténmentes kevert süti: a hozzávalók kimérése
Gluténmentes kevert süti: a hozzávalók kimérése

A sütőt előmelegítjük 180C fokra.

Kimérjük a hozzávalókat.

 

 

 

 

 

 

Gluténmentes kevert süti: összekeverjük a hozzávalókat
Gluténmentes kevert süti: összekeverjük a hozzávalókat

Simára keverjük a tésztát.

 

 

 

 

 

Gluténmentes kevert süti: tepsibe öntjük a tésztát
Gluténmentes kevert süti: tepsibe öntjük a tésztát

A végén rápotyogtatjuk a jól lecsepegtetett cseresznyét és a tésztát sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük.

 

 

 

 

Gluténmentes kevert süti: megsütjük a tésztát
Gluténmentes kevert süti: megsütjük a tésztát

Kb. 35-40 percig (tűpróba) sütjük 180C fokon. 

 

 

 

 

 

Jó étvágyat hozzá!

Gluténmentes kevert süti
Gluténmentes kevert süti

Related Post


Related Post



Legyél az első, aki hozzászól!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

error: Content is protected !!