![Gluténmentes piskótatekercs](http://kreativeshobby.hu/wp-content/uploads/2016/01/20151231_172819-e1452032917494-300x220.jpg)
Ez a gluténmentes piskótatekercs mind ízében, mind állagában éppen olyan, mint a búzalisztből készült társa, emellett éppen ugyanúgy készítjük el. A különbség mindössze annyi, hogy rizslisztet teszünk a tésztába.
Hozzávalók:
- 8 db tojás
- 8 púpos ek. cukor
- 8 csapott ek. rizsliszt
- egy csipet só
- 1 cs. vaníliás cukor
- ízlés szerint lekvár
A gluténmentes piskótatekercs elkészítése
Előmelegítjük a sütőt 180 C fokra.
![Gluténmentes piskótatekercs: a fehérjét keményre verjük](http://kreativeshobby.hu/wp-content/uploads/2016/01/20151231_130554-300x169.jpg)
Szétválasztjuk a tojásokat. A fehérjét magas fokozaton keményre verjük egy csipet sóval, majd apránként hozzáadagoljuk a cukrot és a vaníliás cukrot és ezekkel együtt is keményre verjük.
![Gluténmentes piskótatekercs: hozzáadjuk a sárgáját](http://kreativeshobby.hu/wp-content/uploads/2016/01/20151231_130854-300x169.jpg)
Ezután egyesével hozzáadjuk a tojássárgáját, majd lassan szórva a rizslisztet is belekeverjük.
![Gluténmentes piskótatekercs: tepsibe öntjük a tésztát](http://kreativeshobby.hu/wp-content/uploads/2016/01/20151231_131148-300x169.jpg)
Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük a tésztát és elsimítjuk.
180 C fokon tűpróbáig sütjük (kb. 25-30 perc).
![Gluténmentes piskótatekercs: feltekerjük a tésztát](http://kreativeshobby.hu/wp-content/uploads/2016/01/20151231_133615-e1452032482209-300x139.jpg)
Ezután sütőpapírral együtt feltekerjük és konyharuha alatt hagyjuk kihűlni.
Ha kihűlt, széttekerjük és lehámozzuk róla a sütőpapírt, majd vékonyan megkenjük lekvárral és újra feltekerjük. Felszeletelve tálaljuk.