Ez egy egyszerű, jól variálható torta, amit mindenki szeret! A töltelék ízlés szerint változtatható, váltogatható, ezzel együtt a torta színei és ízei is izgalmasan alakulhatnak.
Elkészítés:
Palacsinta tésztát készítünk,
sok-sok palacsintát sütünk belőle,
majd egy magas karimájú tortaformába rakosgatjuk: egy palacsinta, rá egy réteg az egyik töltelékből (az enyém: darált dió, fügelekvár és vaníliapuding volt ma).
Kb. a karima közepénél néhány feltekert, megtöltött palacsintát a képen látható módon helyezünk el (természetesen teljesen befedjük az alsó réteget) – ez egy minta lesz majd a szeletekben. Ezután folytatjuk tovább a rétegezést, míg elérünk a karima tetejéig.
Egyszerűen készíthetünk néhány palacsinta-rózsát is a tetejére: megtöltünk és feltekerünk 2-3 palacsintát, kb. 3 cm-es darabokra vágjuk. Alul kicsit összenyomjuk, felül pedig széthúzzuk a tésztát, így alakulnak ki a rózsafejek. Körben ráültetjük őket a palacsintára. Érdemes piros lekvárral tölteni ezeket, mert szép színt ad a rózsáknak és a lekvár odaragasztja őket a torta tetejére.
Ezután pár órára hűtőbe tesszük. Miután lehűlt, levesszük róla a tortakarimát.
Jó étvágyat hozzá!