Ugrás a tartalomhoz

Varrjunk szopipárnát!

Közzétéve itt: Egyéb, Gyermekeknek, Nyár, Ősz, Tavasz, Tél, és Varrás


Varrjunk szopipárnát!

Hogy mi az a szopipárna? Egy olyan találmány, ami rendkívüli mértékben kényelmessé teszi a terhességet és a kisbabás időszakot! Nekem nagyon bevált: pocakos koromban jó volt vele aludni, mert megtámasztotta a hasamat, szülés után jó volt rajta ülni, mert a szörnyű gátsebem miatt szinte menni sem tudtam, nemhogy ülni, majd kislányom csecsemőkorában biztonsággal belefektethettem, mert tudtam, hogy nem tud belőle kiesni (ez persze csak addig a korig biztonságos, míg nem mozgékony a baba) és mint a neve is mutatja: megkönnyíti a szoptatást, hiszen ölünkbe véve a babát, alátehetjük a szopipárnát, ami megtartja a kicsit, míg eszik. Így gondoltam, meglepem eggyel a sógornőmet is és döbbenettel láttam a neten, milyen drága! (Régen ajándékba kaptam az enyémet). Pedig milyen egyszerű megvarrni! Tapasztaltabbak maximum egy óra alatt elkészíülnek vele, de én is megvarrtam kb. 2 óra alatt 🙂 (a horgolás sokkal jobban megy, mint a szabás-vrrás 🙂 ). Ebben a bejegyzésben bemutatom, hogyan készül a szopipárna.

 

Alapanyagok, eszközök a szopipárna elkészítéséhez:

  • 100×140 cm mintás pamutvászon
  • 100×140 cm vékony, fehér pamutszatén
  • hungarocellgolyók (pár liter)
  • 40 cm fehér és 40 cm színes cipzár (alul összevarrt)
  • tű, cérna, olló, varrógép

 

A szopipárna elkészítése

 

Szopipárna: kiszabjuk a banánformát

A hungarocellgolyókat még régen vettem egy építészeti üzletben, ahol ha jól emlékszem, kb. 100 l-es kiszerelésben árulták, ami nagy térfogat, ennyire egyáltalán nincs szükség egy szopipárnához (egyébként nem volt drága). Miután varrtam egy óriási babzsákot, még mindig maradt belőle, ezt használtam most fel a szopipárnához.

 

 

Szopipárna: kiszabjuk a banánformát mindkét anyagból

Először kiszabunk egy 140 cm hosszú, 40 cm magas, alul kevésbé hajló, felül ívesebb banánformát mindkét anyagból. 

Megj.: a fehér huzatot kb. 3 cm-vel kisebbre varrjuk meg, mint a színeset, hogy beleférjen!

 

 

 

 

Szopipárna: cipzárt varrunk a belső huzatba is

Ezután megvarrjuk a fehér huzatot, ebbe töltjük majd a hungarocellgolyókat. Én úgy szoktam varrni az ilyen bomlékony szélű anyagokat, hogy először sima öltéssel összevarrom, majd keresztöltéssel újra körülvarrom. A szopipárna alján, középre fehér cipzárt varrunk, itt tudjuk majd utántölteni a párnát.

 

 

 

 

 

 

 

Szopipárna: a külső és a belső huzat

A külső, színes huzatot a fehérhez hasonlóan varrjuk meg. Sarkait kb. 3 cm szélesre hagyjuk és nem varrjuk össze vagy visszabontjuk.

 

 

 

 

Szopipárna: szalagokat varrunk

Ezután két kb. 40-50 cm hosszú szalagot varrunk a maradék tarka anyagból, becsúsztatjuk a huzat két sarkába és összevarrjuk. Ezzel lehet majd összekötni a szopipárna két sarkát, így lehet majd kört formálni belőle üléshez vagy babapihentetéshez.

 

 

 

Megtöltjük a belső huzatot hungarocellgolyóval. Vigyázat! Ha elszabadulnak a hungarocellgolyók a házban, hetekig takaríthatunk, míg végre eltűnnek!  Annyit tegyünk bele, hogy ne legyen túl kemény, mert egyrészt a golyók össze fognak esni egy kicsit, másrészt kör alakúvá kell tudni hajlítani a többfunkciós használathoz, meg természetesen a kényelmes alváshoz, pocakkitámasztáshoz is kell a hely a golyóknak, hogy a szopipárna felvehesse az alakunkat.

Szopipárna: megtöltjük a belső huzatot hungarocellgolyóval
Szopipárna: a hungarocellgolyóval töltött belső huzat

 

 

 

 

 

 

 

Ezzel el is készült a szopipárnánk! Megjegyzem, ez a párna hihetetlenül praktikus és nem csak várandósoknak kényelmes vele aludni, hanem mindenki másnak is 🙂 

Varrjunk szopipárnát! Szopipárna alváshoz és szoptatáshoz
Varrjunk szopipárnát! Szopipárna babafektetéshez

 

 

 

 

 

 

Varrjunk szopipárnát! Szopipárna üléshez

Related Post


Related Post



Legyél az első, aki hozzászól!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

error: Content is protected !!