Ugrás a tartalomhoz

Kreatív tárolás 2.

Közzétéve itt: Egyéb, és Újrahasznosítás


   Az új otthonunkban nekem is jutott egy saját kis külön zug, ami nagyon is jól jött, mert lassan annyi alapanyagom és speciális eszközöm gyűlt össze a több éve tartó kreatív hobby tevékenységem miatt, hogy egyszerűen sehol sem fértek el. Elhatároztam: ez a szoba az alkotást hivatott tükrözni már a berendezésével is. Vagyis nem költök rá, hanem a meglévő, ám máshol helyet nem kapó tárgyakat alakítom át a sok kis mütyür tárolásához.
  Előző bejegyzésemben megmutattam, hogyan hasznosítottam a költözéshez használt kartondobozokat. Itt azonban fából készült polcokat mutatok be.

1. Fiókokból szekrényke


   Az én esetemben ezek nem igazi fiókok voltak, hanem egy szekrénysor üveges részeit csomagolták be ezekbe a szállítók, hogy megóvják őket. Ezért eleve két színű, maradék alapanyagokból tákolta össze a bútorgyártó cég (vagyis már ők is újrahasznosították).

Alapanyagok, eszközök:

  • fiókok vagy faanyag 
  • csavar, fúrógép
  • akril festék, lakk
   Mindössze annyit tettem, hogy két fiókot összefúrattam a férjemmel, középre pedig egy-egy plusz polcot tettettem be. Ezután befestettem, mintákat rajzoltam rá, végül lelakkoztam. A falra is csavarral rögzítettük, hogy ne boruljon el. És már lehet is pakolni rá!

2. A könyves szekrény átalakítása


   Ez a könyves szekrény költözésünk után elveszítette a funkcióját, mert túl magas volt és sehol sem találtam neki helyet. Ezért elfektettem, a polcait pedig az új feladatának megfelelő, különböző magasságokban fúrtuk fel. Máris kész lett a praktikus tároló! Bár még hiányzik az élfólia az oldalán lévő polcokról, felteszem róla ezeket a képeket, mert meg szeretném mutatni, hogy a szekrény eredeti lába alatti részt milyen jól ki lehet használni, ha oda is kis polcokat teszünk. Így egészen másképp néz ki, mintha csak üresen ásítana ránk egy nyilvánvaló szekrényláb! 
Elölről

Oldalról (egykor ez volt a könyvespolc lába)

Related Post


Related Post



Legyél az első, aki hozzászól!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

error: Content is protected !!