Ugrás a tartalomhoz

Húsvéti pácolt tojás

Közzétéve itt: Húsvét, Sütemények, torták, finomságok, és Tavasz


Pácolt tojás húsvétra
Pácolt tojás húsvétra

Szeretnéd feldobni a szokásos húsvéti menüdet valami újjal? A hagyományos ízvilágú, de modern köntösbe bújtatott húsvéti sonkás kalács mellé jó szívvel ajánlom ezt a pácolt tojás receptet. 

Ebben a bejegyzésben Borbás Marcsi receptjét mutatom be. Lehet, hogy elsőre szokatlannak tűnik az öltet, de szerintem érdemes kipróbálni, mert nagyon finom!

 

 

Hozzávalók a húsvéti pácolt tojáshoz:

  • 8-10 főtt tojás
  • 2(-3) fej lilahagyma
  • 500 ml almaecet (szerintem ez így túlságosan ecetes lett, bár az is igaz, hogy kb. 10 napig hagytam a tojásokat pácolódni. Legközelebb 300 ml almaecetet hígítani fogok 200 ml vízzel)
  • 1 kk egész bors
  • 5-6 szem szegfűbors
  • 50 ml olívaolaj
  • nagyobb befőttesüveg

 

 

A húsvéti pácolt tojás elkészítése

 

Pácolt tojás: a páclé felfőzése
Pácolt tojás: a páclé felfőzése

Felforraljuk az almaecetet a fűszerekkel, majd kis lángon még 10 percig főzzük. Ezután hagyjuk kihűlni.

 

 

 

 

 

Pácolt tojás: a főtt tojás és a hagyma előkészítése
Pácolt tojás: a főtt tojás és a hagyma előkészítése

Keményre főzzük a tojásokat és megpucoljuk.

A megtisztított hagymát vékony szeletekre vágjuk.

 

 

 

 

 

Pácolt tojás: a főtt tojás és a hagyma rétegezése
Pácolt tojás: a főtt tojás és a hagyma rétegezése

Belerétegezzük az egész tojásokat és a hagymaszeleteket a megtisztított üvegbe.

 

 

 

 

 

 

Pácolt tojás: a felöntés páclével és az üveg lezárása
Pácolt tojás: a felöntés páclével és az üveg lezárása

Felöntjük a fűszeres ecettel, rácsorgatjuk az olívaolajat, hogy elzárja a levegőtől, majd szorosan rátekerjük a kupakot. Tálalás előtt 3-4 napig hűtőben érleljük.

 

 

 

 

 

 

 

Jó étvágyat hozzá!

Pácolt tojás húsvétra
Pácolt tojás húsvétra


Kapcsolódó bejegyzések



Egy hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.