Ugrás a tartalomhoz

10 perces pillefánk

Közzétéve itt: Gyermekeknek, és Sütemények, torták, finomságok


10 perces fánk
10 perces fánk

Hihetetlen, de igaz! Ez a fánk valóban elkészül 10 perc alatt. Emellett számos remek tulajdonsága  van még: nem kell keleszteni, nem szívja magát tele olajjal, így könnyű lesz és könnyen is emészthető (azoknak is jó szívvel ajánlhatom, akiknek nincsen epéjük vagy epekövesek), másnap mikróban felmelegítve olyan, mintha friss lenne éééés: teljesen magától megfordul sütés közben, sőőőt: ha az egyik oldala nem sült át eléggé, vissza is fordul! Ennél egyszerűbb, mégis csodásabb fánkot még sosem sütöttem! Na, van, akinek felkeltettem az érdeklődését? 🙂

 

Ez a recept elkészíthető rizsliszttel is gluténérzékenyek számára. Fogyókúrázók zabliszttel, olaj nélkül, sütőben is süthetik. 

Hozzávalók:

 

  • 250 g fehér liszt (két púpos bögre)
  • 2 tojás
  • 1 cs. sütőpor (10 g)
  • 280 g natúr joghurt (két kicsi pohárnyi vagy ugyanennyi 20%-os tejföl, de lehet 1:1 arányban is a joghurtot és a tejfölt)
  • 2-3 ek. cukor
  • olaj a kisütéshez

Megj.: ez a recept elkészíthető bögrésen is, ahol a bögre 2,5 dl-es

 

A 10 perces pillefánk elkészítése

 

A hozzávalókat kimérjük és egy tálban jól összekeverjük.

10 perces fánk: kimérjük a hozzávalókat
10 perces fánk: kimérjük a hozzávalókat
10 perces fánk: összekeverjük a hozzávalókat
10 perces fánk: összekeverjük a hozzávalókat

 

 

 

 

 

 

10 perces fánk: bő olajban megsütjük
10 perces fánk: bő olajban megsütjük

Ezalatt annyi olajat melegítünk fel, hogy a fánkok lebegni tudjanak. Ha elkészült a galuska-állagú tészta, két evőkanál segítségével közepes méretű gombócokat szaggatunk a forró olajba úgy, hogy ne érjenek össze.

 

 

 

10 perces fánk: sütés közben maguktól átfordulnak
10 perces fánk: sütés közben maguktól átfordulnak

Megforgatni nem kell: amennyiben elég sok az olaj és elférnek, a fánkok önmaguktól fordulnak át, ha megsültek.

 

 

 

 

 

10 perces fánk
10 perces fánk

Nincs is más dolgunk, mint kivenni őket és lekvárral, fahéjjal, porcukorral vagy ízlés szerint egyéb módon tálaljuk.

Meg.: amennyiben az első sütés közepe nyers maradna, annak két oka lehet: vagy túl forró volt az olaj, vagy túl nagyok lettek a fánkok.

 

 

 

Jó étvágyat hozzá!

Köszönjük szépen a receptet!

10 perces fánk
10 perces fánk

Related Post


Related Post



2 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

error: Content is protected !!