Ugrás a tartalomhoz

Őszi ajtódísz krepp papírból

Közzétéve itt: Díszítés, dekoráció, Ősz, és Papírból készült


 

Lassanként beköszöntött az ősz. Eljött az ideje új ajtódísz kihelyezésének. Ebben a bejegyzésben gyors, egyszerű és olcsó ötletet mutatok be. Különlegessége, hogy az 5 éves kislányom is segített az elkészítésében, így bátran ajánlhatom közös programnak (kis)gyermekeinkkel.

 

Alapanyagok, eszközök:

 

  • színes krepp papírok
  • kevés kockás vászon (nem nélkülözhetetlen)
  • szalma koszorúalap
  • madzag
  • olló, ragasztó, hurkapálcika
  • alma és falevél kiszúró

 

Elkészítés:

 

Kb. 5-6 cm széles csíkot vágunk a narancssárga kreppből, majd szorosan tekerve bevonjuk vele a koszorúalapot.

 

 

 

 

Két szalagot sodrunk keskeny kreppből, majd duplán fogva a madzagot összecsomózzuk őket úgy, hogy alul maradjon a madzag hurkos része. Összefonjuk őket, szabadon hagyva a hurkot, majd rákötjük a koszorúra.

 

 

 

Sárga, zöld és piros többrétegű kreppből faleveleket vágunk ki, majd feltűzzük őket a koszorúra. Színes kartonokból alma és falevél mintákat szúrunk ki és felragasztjuk őket.

 

 

 

Testszínű kreppből fejformát alakítunk ki: középen egy galacsint körbe-körbe tekerünk, míg eléri a me
gfelelő méretet. Orrot is sodrunk neki, sárga kreppből hajat készítünk, majd felragasztjuk őket a helyükre. A kalaphoz egy nagyobb körlapot vágunk ki zöld kreppből, rászorítjuk a madárijesztő fejére és madzaggal szorosan megkötözzük. Szemet és szájat rajzolunk neki.

 

A testhez két egyforma darabot vágunk hurkapálcikákból, majd felül a képen látható módon egymáshoz rögzítjük őket.
Ingecskét kockás vászonból vágunk ki: egy téglalapot félbehajtunk, felül kilyukasztjuk, két oldalán formára vágjuk. Belehelyezzük a pálcika-keresztet és összeragasztjuk az anyagot a szélein. Kék kreppből nadrágot vágunk neki és áttűzzük rajta a pálcikát.
Majd rátűzzük a fejet a testre és a testet a koszorúalapra. Barna kreppből kis madárkát is gyúrhatunk, melyet az egyik karjára ragaszthatunk. Végül sálat készítünk és itt-ott kreppkocka-foltokat ragasztunk a ruházatára.

 

 

Related Post


Related Post



Legyél az első, aki hozzászól!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

error: Content is protected !!