Ugrás a tartalomhoz

Hasznos kis ötletek 1.: african flower motívumokkal

Közzétéve itt: Horgolásminták, és Nyár


Sziasztok!

Azt hiszem, már többször írtam, mennyire kedvelem az african flower mintát. Nem csak a végtelen variációs lehetősége miatt, hanem azért is, mert szép.  Ebben a bejegyzésben néhány egyszerű és gyors ötletet mutatok be azok közül, amiket mostanában készítettem ennek a mintának a felhasználásával.

Külön nem adnék meg alapanyagokat és eszközöket, ezt a cikket inspirációnak szánom.

 

 

Napszemüvegtok gyöngyökkel „fűszerezve”

 

 
Készítettem olyan napszemüvegtokot is, amely teljes egészében afrikai virág-hatszögekből állt, de sajnos már elveszett. Ezért ezen a nyáron újítottam egy kicsit: a napszemüveghez kaptam tokot is, amikor vettem, így ezt díszítettem tovább. Amint látjátok, egyszerűen rávarrtam egy african flower hatszöget, kivételesen a virág szirmaira és közepére is varrtam gyöngyöket, majd körülötte levelekre és indára emlékeztető formában varrtam fel a többi gyöngyöt.

 

 

 

 

 

 

 

„Mobil” tűpárna

 

 

A horgolótáskámban mindig van cérnagombolyag és  néhány tű végszükség esetére. Csakhogy néha kiestek, néha megszúrtak, hiszen csak bele voltak szúrva a táska belső oldalába. Eszembe jutott, hogy egy tűpárna jó szolgálatot tenne, főleg, ha zárható lenne a teteje, ezzel megoldódna ez a kis kellemetlenség. Nyilván nem én találtam fel a spanyol viaszt ezzel, mégis saját ötlet volt: alul-felül egy-egy afrikai virág hatszög, közöttük 2-2 sor narancs, zöld és fehér (ezekkel lekerekítettem a szögletességet), belül kibéleltem, megtöltöttem az alsó részét vattával, szaténnal fedtem be, végül alulra gombot varrtam és gomblyukat horgoltam felülre. Így a tűket lezárva tárolhatom, ha pedig varrok útközben, a tűpárna tetejébe szúrhatom.
 
 
 
 
 
 
 

 

 

 

 

 

 
 

 

 

 

Kulcstartó – egy kicsit másképpen

 

 
A világhálón barangolva sok horgolt kulcstartót láttam már, de az enyémhez hasonlóan funkcionálót még nem. Azért így készítettem el, hogy a kulcsok ne sértsék fel a táskáim finom szatén bélését. Összehorgoltam két afrikai virág hatszöget, de a felső csúcson kihagytam 3-4 szemet (itt bújik át a kulcstartó karikája), valamint az alsó két szomszédos oldalt sem horgoltam össze (itt bújik ki a kulcs illetve ide lehet visszatenni). Kibéleltem szaténselyemmel, majd a kulcstartó karikámra tettem még egy rövid láncot, ezt átfűztem a kulcstartó fenti kis nyílásán, majd a kívül eső végére még egy karikát tettem, hogy ne engedje visszacsúszni. Ha használom a kulcsokat, előhúzom a rejtekhelyükből, ha pedig a táskámba teszem, visszaköltöztetem őket.
 
 
Remélem, Nektek is tetszik! Én nagyon szeretem. Képzeljétek, saját tervezés! 🙂 Ha kérdésetek van, feltehetitek itt a cikk alján lévő Hozzászólások-ban vagy írjatok nyugodtan Face-oldalunkra! Szép nyarat Nektek és boldog horgolást! 🙂

 

Related Post


Related Post



Legyél az első, aki hozzászól!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

error: Content is protected !!