Ugrás a tartalomhoz

African flower mintás horgolt pénztárca

Közzétéve itt: Horgolásminták


  Az african flower (afrikai virág) egy nagyon népszerű, klasszikus hatszög alakú minta, melyet világszerte ismernek a horgoló nők. Táskákhoz, szatyrokhoz, tárcákhoz és hasonló holmikhoz nagyon jól felhasználhatóak, mert jól variálhatóan illeszthetőek össze a virág-egységek.


Alapanyagok:

  • 12 db afrikai virág hatszög
  • szaténselyem
  • kemény, de vékony kartonpapír
  • pénztárca csat
  • tű, cérna, olló
 

Elkészítés:

Az alapegységek (african flower hatszögek) elkészítésének menetét részletesen itt találod.
Miután elkészítettük a hatszögeket, a pénztárca alakjának megfelelően összehorgoljuk őket. Kartonpapírból kialakítjuk a tárca rekeszeit és az azokat összetartó harmonikaszerű oldalakat, majd nagyon szorosan bevonjuk őket szaténselyemmel. Ha ezzel megvagyunk, összevarrjuk az alkotóelemeket (belső rekeszek+oldalredők) egymással. Tetszés szerint kis zsebe(ke)t is varrhatunk a belső oldalakra. Végül rögzítjük a csatot és jól illeszkedően rávarrjuk a horgolt borítást a tárcára. 
   Tipp: ebbe a tárcába nem lehet fémpénzt tenni, mert ahhoz túl merev. A képen kis aprópénzes szütyőt is láthattok, melyet 2 db hatszög összehorgolásával (belül selyemmel bélelve, a tetején gombbal rögzíthető) készítettem el. Nem is gondolnátok, mennyi apró belefér…! Az egyik kedvenc kis hasznos horgolt cuccom ez a szütyő. Arról nem is beszélve, milyen csinos szettet alkot a pénztárcával együtt! 🙂Egy hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük