
Sziasztok!
Ebben a cikkben egy új divathullámot mutatok be. A sütinyalóka minden gyerekzsúrt feldob! De nem csak a gyerekek díszítgetik és fogyasztják nagy lelkesedéssel, hanem a felnőttek és még a kamaszok is. Már a sütinyalóka elkészítésébe is érdemes bevonni a gyermekeket, remek móka, az ügyes kis kezek pikk-pakk megformálják a golyókat és egy zsúron ez egy külön kis vidám program lehet. Jázminnal előre el szoktuk készíteni a sütinyalókákat és a díszítést hagyjuk meg a vendégeknek.
Sokféle verziója létezik: mindenféle tortából és sütiből elkészíthető, de akár fagyiból vagy keksz- és babapiskóta morzsából is állhat.
Ebben a bejegyzésben Jázminnal egy sütés nélküli receptet mutatunk be. Ha tetszik a sütinyalóka állványom, itt megtalálhatjátok, hogyan készült. A képen még látható csokitálkáról itt, a cukormentes házi fagyiról pedig itt olvashatsz.
Hozzávalók a babapiskótás sütinyalókához:
- 300 g babapiskótamorzsa
- 250 g mascarpone
- 2 ek porcukor vagy fruktóz (ízlés szerint)
- 10 ml vanília aroma (ízlés szerint)
- 10 dkg csokoládé (olvasztott ), (Megj.: nálunk nagy sikert aratott a karamellel töltött csoki, ráadásul nagyon jó lett tőle a sütinyalóka állaga, nem volt olyan száraz, mint a töltetlen csokiból készülté)
- 10 dkg tortabevonó a díszítéshez
- színes szórócukorka
A babapiskótás sütinyalóka elkészítése
A nyalókapálcikákat olvasztott csokiba mártjuk és a golyókba szúrjuk.
Mi nagyobb babazsúrok alkalmával nem díszítjük előre, hanem beüzemeljük a csokiszökőkutat és a gyerekek a csoki-folyam alá teszik a bevonat nélküli sütinyalókát, de ugyanígy csokifondüben is jól lehet mártogatni. Ebben az esetben azért eléggé csepeg, hiszen azonnal megeszik, nem várják meg, míg megdermed.
Felhasználásig hűtőben tároljuk.
