Sziasztok! 🙂
Ebben a cikkben egy jól bevált sós süti receptjét mutatom be, melyet leggyakrabban szilveszterkor szoktam sütni. Ha feldobjátok egy kis füstölt sajttal is, mindenki el fogja kérni a recepteteket! 🙂
Hozzávalók a sajtos kekszhez:
- 40 dkg liszt
- 40 dkg hideg vaj
- 40 dkg reszelt sajt (trappista, edami, gouda)
- 4 tojássárga
- 2 csapott teáskanál só
A sajtos keksz elkészítése
A hideg vajat elmorzsoljuk a liszttel és a sóval.
Hozzáadjuk a tojássárgákat és a reszelt sajtot…
… összegyúrjuk, majd légmentesen lezárva min. 1 órára hűtőbe tesszük.
Miután újra elővesszük, átgyúrjuk, 12 gombócra osztjuk és 3-5 mm vastagságúra nyújtjuk.
Ezután felszeleteljük, mint egy pizzát és pl. egy szívószál segítségével kilyukasztgatjuk.
A kekszeket sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük és előmelegített sütőben, 180 fokon kb 10-12 perc alatt pirosra sütjük.
Rácson hagyjuk kihűlni.
Ha kérdésetek van, feltehetitek itt a cikk alján lévő Hozzászólások-ban vagy írjatok nyugodtan Face-oldalunkra! Köszönjük szépen a receptet Csiki Piroskának! Jó étvágyat hozzá! 🙂