Előző bejegyzésemben az antikolás alapjaihoz tartozó repesztést és visszacsiszolást mutattam be. Miután elkészítettük a kép alapját, fel lehet díszíteni! A nyár, a nyaralás emlékét idézi fel, ha igazi matrózos-tengerészes hangulatot árasztó motívumokat helyezünk el rajta. Ezért elmerültem a matrózcsomók változatos világában és kiválasztottam néhányat, melynek érdekes a neve vagy az alakja. Bevallom, ezt a képet egy kompozíció középső tagjának szántam: mellé került a kagylókból készült szélcsengő, a kagylós képkereteim és a férjem által készített fahajó is.
Alapanyagok, eszközök a matrózcsomós, antikolt kép elkészítéséhez:
- az óceán kék, repesztett falap elkészítését itt találod
- a visszacsiszolt képkeret elkészítését itt találod
- kis szegek, kalapács
- 4 mm vastag kendermadzag
- hobby ragasztó
- akasztó a képhez
- fehér akril festék, alkoholos filc
- olló, kréta
A matrózcsomós, antikolt kép elkészítése
Miután elkészítettük az antikolt kép-alapot és a keretet, a díszítéssel folytatjuk a munkát.
Kerestem a neten egy szimpatikus horgony-képet, kicsit megszerkesztettem, kinyomtattam és kivágtam.
Elhelyeztem a kép közepén és körülrajzoltam krétával.
Ezután darabokat vágtam a madzagból és jóóóó türelmesen az ujjaimhoz ragasztottam őket. Igazából természetesen a képre akartam ragasztani, de igen pepecs munka volt, mindenhová ragadtak és jöttek velem.
Amikor megszívta magát a madzag, végre nyugton maradt a helyén. Sokáig tartott és azt hittem, sosem leszek vele kész.
Ezután megcsomózgattam a kiválasztott matrózcsomókat. Érdemes felcímkézni őket, hogy később is tudjuk, melyik-melyik.
Felpróbálgattam a képre, hogyan helyezzem el őket, aztán újra kezdődött a ragasszuk-fel-de-ne-hozzám-hadművelet…
Ahol nagyon nem akart megragadni, ahogy tudtam, lelapítottam a kezembe eső tárgyakkal.
Végül a csomók alá egy-egy fehér csíkot húztam akril festékkel. Miután megszáradt, alkoholos filccel írtam rá a csomók neveit.
Akasztót szegeltem rá és végre a helyére került, oda, ahol lelki szemeimmel már hetek óta láttam 🙂
Források:
A horgony elkészítésének forrása itt.