Szeretnéd feldobni a szokásos húsvéti menüdet valami újjal? A hagyományos ízvilágú, de modern köntösbe bújtatott húsvéti sonkás kalács mellé jó szívvel ajánlom ezt a pácolt tojás receptet.
Ebben a bejegyzésben Borbás Marcsi receptjét mutatom be. Lehet, hogy elsőre szokatlannak tűnik az öltet, de szerintem érdemes kipróbálni, mert nagyon finom!
Hozzávalók a húsvéti pácolt tojáshoz:
- 8-10 főtt tojás
- 2(-3) fej lilahagyma
- 500 ml almaecet (szerintem ez így túlságosan ecetes lett, bár az is igaz, hogy kb. 10 napig hagytam a tojásokat pácolódni. Legközelebb 300 ml almaecetet hígítani fogok 200 ml vízzel)
- 1 kk egész bors
- 5-6 szem szegfűbors
- só
- 50 ml olívaolaj
- nagyobb befőttesüveg
A húsvéti pácolt tojás elkészítése
Felforraljuk az almaecetet a fűszerekkel, majd kis lángon még 10 percig főzzük. Ezután hagyjuk kihűlni.
Keményre főzzük a tojásokat és megpucoljuk.
A megtisztított hagymát vékony szeletekre vágjuk.
Belerétegezzük az egész tojásokat és a hagymaszeleteket a megtisztított üvegbe.
Felöntjük a fűszeres ecettel, rácsorgatjuk az olívaolajat, hogy elzárja a levegőtől, majd szorosan rátekerjük a kupakot. Tálalás előtt 3-4 napig hűtőben érleljük.
Jó étvágyat hozzá!