Ugrás a tartalomhoz

Hasznos kis ötletek 2.: headset-akasztó

Közzétéve itt: Egyéb, Horgolásminták, és Újrahasznosítás


Headset-akasztó
Headset-akasztó

Édesanyámmal távol élünk egymástól, ezért minden nap beszélgetünk telefonon közel egy órát, általában utazás vagy házimunka közben. Nagyon hasznos számunkra a headset. Sajnos azonban van egy általános „betegségük”: gyakran eltörik először az eredeti akasztójuk, majd azt követően a pót, bármennyire is vigyázunk rájuk. Az esetek többségében nem volt más választásunk, új headset-et kellett vennünk, mert külön akasztót nem árulnak a boltok. A dróttal helyettesítés csak fél megoldás volt, egyrészt, mert nem valami szép, másrészt mert kényelmetlen: csúszik, forog, szúr. Ezért elhatároztam, hogy felszámolom ezt a visszatérő bosszúságot! Remélem, mindenkinek hasznos lesz ez a kis ötlet. Ezt a headset-akasztót ugyan drótból készítettem el, de ha Lepke, a kutyám megint szétrág egy headset-et és ezért kell beszereznem egy újat, azzal fogom kezdeni, hogy védelmi szempontból behorgolom a gyári akasztóját. Ha úgy is eltörne, legalább a fonal összetartja majd 😉 .

 

Alapanyagok, eszközök:

  • kb. 7-8 cm hajlítható, de stabil drót
  • fogó
  • vékony fonal 2,5-es tűhöz
  • 2,5-es méretű horgolótű

 

 

A headset-akasztó elkészítése

 

Headset-akasztó: a drótváz
Headset-akasztó: a drótváz

Levágunk egy darab drótot. (Az enyém elég kicsi, hiszen a saját fülem méretére készítettem el a headset-akasztót.) Fogóval karikára hajlítjuk az egyik végét , hogy szorosan összeérjenek a karika végei és stabilan, kis forgással rögzíthető legyen a headset-re.

 

 

 

 

Headset-akasztó: a karika behorgolása
Headset-akasztó: a karika behorgolása

Ezután szorosan körülhorgoljuk a karikát egyszerű kispálcával. Azon a részen, ahol érintkezik a karika szára, próbáljuk úgy horgolni, hogy a drót szúrós vége ne lógjon ki! Amikor végig érünk rajta, összekötjük a kört…

 

 

 

 

 

Headset-akasztó: a drót behorgolása
Headset-akasztó: a drót behorgolása

… és folytatjuk tovább a horgolást a drót egyenes részén.

 

 

 

 

 

 

 

Headset-akasztó: a drót végének behajlítása
Headset-akasztó: a drót végének behajlítása

A drót vége felé közeledve meghajlítjuk a másik végét úgy, hogy egy kicsi csepp-alakot vegyen fel, melyen átfér a horgolótű feje és szintén érintkezik a szúrós vége a drót egyenes részével. Ez a csepp-alakú rész tompítja a hegyet és megvédi a fülünk mögött a fejbőrünket a kellemetlen szúrásoktól. (Ezen a képen még nincs csepp-alakúra hajlítva.)

 

 

 

Headset-akasztó
Headset-akasztó

Végig horgoljuk a drótot, a csepp-alakú véget ugyanúgy, ahogy a drót másik végén a karikát. Ha körbe értünk, összekötjük a kört és elkötjük, elvágjuk a fonalat. Ezután a fogó segítségével kiegyengetjük, a saját méretünkre igazítjuk a headset-akasztót és tádááám! Kb. fél óra alatt megoldottunk egy vissza-visszatérő, hétköznapi bosszúságot 🙂

 

 

Headset-akasztó
Headset-akasztó
Headset-akasztó
Headset-akasztó

 

 

 

 

 

 

 

Related Post


Related Post



Egy hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

error: Content is protected !!