Ugrás a tartalomhoz

Mennyei rózsás pite

Közzétéve itt: Gyermekeknek, Ősz, Sütemények, torták, finomságok, Születésnap, és Tél


Rózsás pite
Rózsás pite

Itt a hétvége, a sütisütés ideje! Ma kísérletezgetős hangulatban voltam, így két receptet egyesítettem egy süteményben. Vendégségbe vittem ezt a rózsás pitét, ezért szerettem volna, hogy ne csak lenyűgözően nézzen ki, hanem a család ízlésének is megfeleljen.

 

 

 

Hozzávalók a rózsás pitéhez:

 

A tésztához:

  • 300 g rétesliszt
  • 300 g búzaliszt
  • 400 g sütőmargarin
  • 4 db tojássárgája
  • 2 ek.tejföl
  • 200 g porcukor

A krémhez:

  • 400g mascarpone
  • 4 tojás
  • 2 ek. tejszín
  • 1cs. vaníliáscukor
  • 5ek. méz

Hozzávalók a fahéjas almarózsákhoz itt.

 

A rózsás pite elkészítése

 

Rózsás pite: elmorzsoljuk a margarint
Rózsás pite: elmorzsoljuk a margarint

Kimérjük a liszteket és a porcukrot, majd elmorzsoljuk a hideg vajjal.

 

 

 

 

 

Rózsás pite: lazítjuk a tésztát
Rózsás pite: lazítjuk a tésztát

Hozzáadjuk a tojássárgáját és a tejfölt, ha szükséges.

 

 

 

 

 

Rózsás pite: hűtve pihentetjük a tésztát
Rózsás pite: hűtve pihentetjük a tésztát

Folpack-ba csomagolva hűtőbe tesszük 1-2 órára.

 

 

 

 

 

Rózsás pite: fahéjas almarózsák
Rózsás pite: fahéjas almarózsák

Míg várunk, összeállítjuk a fahéjas almarózsákat, de nem szükséges muffintepsibe tenni, mert a tortán sütjük meg. Ebben az esetben kb. 6-8 almára és 3,5 cs. leveles tésztára lesz szükség. 

Megj.: az eredeti recept leveles tészta nélkül, vékony almaszeletekből készít rózsát a torta tetejére.

 

 

Elkészítjük a pite krémjét: habosra verjük az egész tojásokat a vaníliával, a tejszínnel és a mézzel, majd elkeverjük benne a mascarponét. Megj.: ha 500g-os a mascarpone, nyugodtan beletehetjük mindet, mert így is elég folyós lesz a krém és nagyon lassan sül át.

Rózsás pite: formába simítjuk a tésztát
Rózsás pite: formába simítjuk a tésztát

Előmelegítjük a sütőt 180 C fokra. A tésztát kivesszük a hűtőből és kb.0,5 cm vastagságúra nyújtjuk, majd belesimítjuk a piteformába és 10 percig elősütjük. Ezután kivesszük a sütőből, ráöntjük a krémet és szorosan egymás mellé rátesszük az almarózsákat. 

 

 

 

 

Rózsás pite: megsütjük
Rózsás pite: megsütjük

Kb. 60 perc alatt készre sütjük.

 

 

 

 

 

Megj: a legnagyobb formámba is sok lett ez a tészta- és krémmennyiség. Emellett jóval tovább kell sütni ahhoz, hogy a krém ne legyen folyós. Hűtve vagy kihűlve érdemes tálalni, akkor még dermed rajta a krém is. 

Jó étvágyat hozzá!

Köszönjük a receptet!

Rózsás pite
Rózsás pite
Rózsás pite
Rózsás pite

 


Kapcsolódó bejegyzések



Legyél az első, aki hozzászól!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.