Ugrás a tartalomhoz

Gluténmentes túrós muffin

Közzétéve itt: Nyár, Ősz, Sütemények, torták, finomságok, Születésnap, Tavasz, és Tél


Gluténmentes muffin
Gluténmentes muffin

Ez egy saját fejlesztésű gluténmentes muffinrecept. Kutakodtam az interneten, és nem kaptam egyértelmű választ arra, hogy a zab(liszt) gluténmentes-e (elvileg az, de a gyártás során szennyeződhet), így aki biztosra megy, gluténmentes zablisztet használ hozzá. Bár én simával sütöttem, egyáltalán nem okozott gondot és nem váltott ki allergiát, de ez függhet az allergia mértékétől is. Egy biztos: függetlenül az allergiától mindenkinek ízlik! 🙂

 

Alapanyagok:

Száraz hozzávalók:

  • 150 g kukoricaliszt
  • 50 g zabliszt
  • 50 g tört, sovány túró
  • 125 g kristálycukor
  • 2 cs. vaníliás cukor
  • 2,5 tk sütőpor
  • 1/4 késhegynyi szódabikarbóna
  • reszelt citromhéj

Nedves hozzávalók:

  • 1 tojás
  • 0,8 dl olaj
  • 250 g natúr joghurt (ennek a mennyisége az állagtól függ, annyit adjunk a tésztához, hogy ne legyen folyós)

 

A gluténmentes túrós muffin elkészítése

 

Gluténmentes muffin: pirosra sütjük
Gluténmentes muffin: pirosra sütjük

A sütőt előmelegítjük 180 C fokra.

Külön tálba kimérjük a száraz- és a nedves hozzávalókat, majd elkeverjük őket. 

Akkor öntjük hozzá a nedveset a szárazhoz, ha már elég meleg a sütő. Ekkor összekeverjük őket és ha túl folyékony, adunk még hozzá egy kevés zablisztet, ha túl száraz, akkor joghurtot.

Ezután muffintepsibe/muffinformába kanalazzuk (kb. 1,5 ek fér egy mélyedésbe) úgy, hogy ujjnyival a forma pereme alá érjen a tészta.

25-30 perc alatt pirosra sütjük és hagyjuk a tepsiben kb. 5-10 percet hűlni. 

Jó étvágyat hozzá!

Gluténmentes muffin
Gluténmentes muffin


Kapcsolódó bejegyzések



Legyél az első, aki hozzászól!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.