Ugrás a tartalomhoz

Palacsintatorta

Közzétéve itt: Sütemények, torták, finomságok


A torta
A torta

Ez egy egyszerű, jól variálható torta, amit mindenki szeret! A töltelék ízlés szerint változtatható, váltogatható, ezzel együtt a torta színei és ízei is izgalmasan alakulhatnak. 

 

Elkészítés:

 

A tészta
A tészta

Palacsinta tésztát készítünk,

 

 

 

 

 

Sütés
Sütés

sok-sok palacsintát sütünk belőle,                       

 

 

 

 

 

Az emeletek
Az emeletek

majd egy magas karimájú tortaformába rakosgatjuk: egy palacsinta, rá egy réteg az egyik töltelékből (az enyém: darált dió, fügelekvár és vaníliapuding volt ma).

 

 

 

 

Kb. a karima közepénél néhány feltekert, 20151021_172315megtöltött palacsintát a képen látható módon helyezünk el (természetesen teljesen befedjük az alsó réteget) – ez egy minta lesz majd a szeletekben. Ezután folytatjuk tovább a rétegezést, míg elérünk a karima tetejéig.

 

 

 

A rózsa
A rózsa

Egyszerűen készíthetünk néhány palacsinta-rózsát is a tetejére: megtöltünk és feltekerünk 2-3 palacsintát, kb. 3 cm-es darabokra vágjuk. Alul kicsit összenyomjuk, felül pedig széthúzzuk a tésztát, így alakulnak ki a rózsafejek. Körben ráültetjük őket a palacsintára. Érdemes piros lekvárral tölteni ezeket, mert szép színt ad a rózsáknak és a lekvár odaragasztja őket a torta tetejére. 

 

 

Tortakarima
Tortakarima

Ezután pár órára hűtőbe tesszük. Miután lehűlt, levesszük róla a tortakarimát. 

 

 

 

 

 

 

Jó étvágyat hozzá!

A rózsák
A rózsák

20151021_201918

hullo szirmok sziv


Kapcsolódó bejegyzések



Legyél az első, aki hozzászól!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.