Ugrás a tartalomhoz

Túrós süti liszt nélkül

Közzétéve itt: Sütemények, torták, finomságok


Meglepően finom süti túróból, liszt nélkül. Amennyiben a babapiskóta-morzsát kukoricadarára vagy zabpehelyre cseréljük, gluténérzékenyek is fogyaszthatják.

 

 

 

 

Hozzávalók a liszt nélküli túrós sütihez:

  • 21 dkg kristálycukor
  • 21 dkg vaj/sütőmargarin
  • 90 dkg túró
  • 6 tojás
  • 9 ek. citromlé és 3 citrom reszelt héja
  • 2 cs. vaníliás cukor
  • 9 dkg babapiskóta dara
  • a szószhoz: 3 ek. méz, 2 közepes alma, 24-30 dkg (mirelit) áfonya

 

 

A liszt nélküli túrós süti elkészítése

 

 A sütőt előmelegítjük 165 C fokra.  

A cukorral habosra verjük a vajat. Egyenként hozzáadjuk a tojásokat és addig verjük, míg laza lesz az állaga.

 

 

 

 

Beleforgatjuk a tört túrót, hozzáadjuk a vaníliás cukrot, a citromlevet és a reszelt citrom héjat.

 

 

 

 

Sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk és pirosra sütjük (kb. 50 perc).

 

 

 

 

Míg sül, elkészítjük az áfonyaszószt. Az almát megtisztítjuk, meghámozzuk, kimagozzuk és lereszeljük (elég felkockázni is). Kis lábosban karamellizáljuk a mézet. Elkeverjük benne az almát és az áfonyát, majd puhára pároljuk.

 

 

 

Miután megfőtt, botmixerrel összeturmixoljuk és hagyjuk kihűlni.

 

 

 

 

Ha megsült a tészta, kivesszük a sütőpapírral együtt a tepsiből és hagyjuk hűlni. (Melegen nem lehet szelni). Fejre fordítjuk és levesszük róla a papírt. Majd levágjuk a széleit és felkockázzuk. Az áfonyás szósszal tálaljuk.

 

 

Jó étvágyat hozzá!

Forrás: Praktika Magazin

 


Kapcsolódó bejegyzések



Legyél az első, aki hozzászól!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.