Ugrás a tartalomhoz

Reform muffin – muffin reform

Közzétéve itt: Sütemények, torták, finomságok


Ezt a muffin-receptet magam fejlesztettem ki, mert nálunk nagyon sok muffin fogy és mióta kisgyermekeim vannak, próbálom egészséges életmódra nevelni őket, ezért finomított fehér lisztet és kristálycukrot csak ritkán használok. Nagy bánatomra a reformalapanyagok másképp reagálnak egymással, nem lehet a hagyományos recepteket alkalmazni rájuk. Így ha nem vendégeknek sütök, reformsüti receptekkel kísérletezgetek. A mai eredmény pedig a teljes kiőrlésű lisztes-zablisztes-fruktózos muffin lett, édesítőszeres puncspudinggal töltve. Meglepően szépen feljöttek, könnyű tésztájuk lett és az ízükről nem lehet megmondani, hogy nem hagyományos alapanyagokból készültek. Mérhetetlenül harmonikus lett az ízviláguk! Még a barna színű kenyérféléktől is ódzkodó férjem véleménye is az volt, hogy ilyen finom muffint még nem evett. A “reklámból” csak annyit, hogy mire megsült a második adag, nagy döbbenetemre az első tálcányi már elfogyott!

Hozzávalók:

  • 150 g teljes kiőrlésű búzaliszt
  • 100 g zabliszt
  • 65 g kristálycukor
  • 60 g fruktóz
  • 2 cs. vaníliás cukor
  • 3 csapott tk sütőpor
  • 1/2 csapott tk szódabikarbóna
  • 1 tojás
  • 0,8 dl olívaolaj
  • 300 ml natúr joghurt
  • 1 cs. puncs pudingporból készített puding

Elkészítés:

A sütőt előmelegítjük 180C fokra. A muffin sütő tepsit kibéleljük papírkapszlival vagy szilikon formával.
Megfőzzük a pudingot, folyékony édesítőszerrel vagy fruktózzal édesítjük. Hagyjuk szoba hőmérsékletűre hűlni.

Kimérjük a száraz hozzávalókat egy tálba és alaposan összekeverjük. Majd ugyanezt megtesszük a nedves hozzávalókkal is. Végül a nedves keveréket a szárazhoz öntjük és elkeverjük benne, míg teljesen homogén masszát kapunk. Kb. fél evőkanálnyit teszünk a tésztából minden mélyedésbe, ezeknek a közepére egy teáskanálnyi pudingot halmozunk, majd kb. egy csapott evőkanálnyi tésztával befedjük. 
25 perc alatt barnára sütjük.

Rácson, a formában hagyjuk kihűlni.


Kapcsolódó bejegyzések



Legyél az első, aki hozzászól!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.