Ez az egyetlen arab süti, amit el tudok készíteni. Aki szereti a kókuszt, annak az egyik kedvence lesz. Különlegessége, hogy gluténallergiások is ehetik, mert az alapja nem búzaliszt, hanem kukoricadara.
Hozzávalók:
- 1 bögre kukoricadara (ha nincs otthon, a búzadara is jó)
- 1 bögre kókuszreszelék
- 1 bögre cukor
- 1 bögre víz
- 4 tojás
- 150 g vaj
- 3 kis poharas joghurt
- 2 cs. vaníliás cukor
- 1 cs. sütőpor
- mazsola
Elkészítés
Elkészítjük a cukorszirupot: a vizet felfőzzük a cukorral és hagyjuk kihűlni.
Míg a sütő melegszik és a szirup hűl, elkészítjük a tésztát. Kimérjük a hozzávalókat, a vajat felolvasztjuk (én mikróban szoktam).
A száraz hozzávalókat jól összekeverjük, a folyékony hozzávalókat szintén. Nem feltétlenül szükséges külön keverni, de szerintem így jobb.
Egy tepsit kikenünk és kilisztezünk (gluténallergia esetén kukoricaliszttel), majd beleöntjük a tésztát és egy kicsit megütögetjük, hogy szépen elterüljön.
Betesszük a sütőbe és aranybarnára sütjük.
Ahogy sül, elkezd megrepedezni, ekkor érdemes megszurkálni. Amint megsült, még a forró tésztára csorgatjuk a hideg cukorszirupot.
Tipp: ez az eredeti recept és elég édes. Én fele ennyi cukorral szoktam főzni a szirupot, úgy kellemesebb, nem ragad össze a szánk tőle 🙂 És ha valaki nem szereti, a mazsola is elhagyható. Ellenben lehet bele több vaníliás cukrot is tenni.
Ez egy nagyon rosszul megírt recept.
Nem egyértelmű a cukorsziruphoz miből mennyi kell és mennyi ideig kell főzni, nincs megadva a tepsi mérete, sem az, hogy mennyi ideig kell sütni.
Szia!
Ne haragudj, ha nem jól írtam le a receptet. Ez elsősorban egy kreatív hobby-, azon belül is horgolásra specializálódott oldal, amit néha feldobok egy-egy jól bevált, sikeres recepttel és más kreatív hobby technikával készült holmival. Őszintén szólva a recepteket inkább magamnak írom, mert nem gondoltam volna, hogy a sok nagy receptmegosztó oldalon kívül valaki máshol is olvas recepteket. Köszönöm, hogy írtál és megpróbálom kijavítani a hibákat:
A tepsi mérete: 28×36 cm
Nem értem, miből gondolod, hogy nem megfelelően írtam le a mennyiségeket, hiszen ez egy bögrés recept. Egy átlagos bögre 2,5 dl.
A szirupot nem kell sokáig főzni, csak amíg elolvad benne a cukor és felforr.
Ne haragudj, hogy csak most válaszolok, remélem, azért visszanézel még a receptre és kipróbálod!