Ugrás a tartalomhoz

A méltán híres „túrós dobálós”

Közzétéve itt: Gyermekeknek, és Sütemények, torták, finomságok


 

Túrós dobálós
Túrós dobálós

Sziasztok!

Emlékeztek még, jó pár éve mekkora divat volt a „dobálós” süti? Ebben a cikkben Nénikém jól bevált receptjét osztom meg Veletek. Ez az a süti, amit tavaly minden hétvégén meg kellett sütnöm és nagyjából 10 perc alatt szétkapkodta a családom. Eddig mindig sikert aratott 🙂 

 

 

 

 

Hozzávalók a Túrós dobálóshoz:

  • 250 g liszt
  • 220 g cukor + egy nagyobb maréknyi a szóráshoz
  • 500 g túró
  • 3,5 dl tej
  • 2 tojás
  • 2 cs. vaníliás cukor
  • 1 citrom reszelt héja
  • 1/2 cs. sütőpor

 

A Túrós dobálós elkészítése

 

Túrós dobálós: kikenjük a sütőtálat
Túrós dobálós: kikenjük a sütőtálat

Bemelegítjük a sütőt 180 C-ra.

Kikenünk egy mélyebb, közepes nagyságú tepsit vagy más sütésre alkalmas tálat.

 

 

 

 

 

 

Túrós dobálós: száraz hozzávalók
Túrós dobálós: száraz hozzávalók

Egy tálban összekeverjük a lisztet és a 220 g cukrot, a sütőport és a reszelt citromhéjat. 

 

 

 

 

 

 

 

Túrós dobálós: tej és tojás
Túrós dobálós: tej és tojás

Egy másik tálban pedig a tejet a tojásokkal. 

 

 

 

 

 

 

 

Túrós dobálós: elosztjuk a túrót
Túrós dobálós: elosztjuk a túrót

Ezután a száraz keverék felét eloszlatjuk a tepsiben. 

Erre halmozzuk a túrót, amit megszórunk egy nagy marék cukorral és a vaníliás cukorral.

A száraz keverék másik felével betakarjuk.

 

 

 

 

Túrós dobálós: megcsorgatjuk
Túrós dobálós: megcsorgatjuk

Rálocsoljuk a tojásos tejet, villával megszurkáljuk, hogy lefolyjon az aljáig.

 

 

 

 

 

 

Túrós dobálós: megsütjük
Túrós dobálós: megsütjük

Aranybarnára sütjük kb. 45 perc alatt.

 

 

 

 

 

 

 

Remélem, Nektek is ízleni fog! Köszönöm szépen a receptet Nusi Nénjének, akinek emléke így (is) él tovább. Kérdéseket feltehettek Face-oldalunkon vagy a cikk alján, a Hozzászólások-ban.

Jó étvágyat kívánok hozzá! 🙂

 

Túrós dobálós
Túrós dobálós

 

Related Post


Related Post



Legyél az első, aki hozzászól!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

error: Content is protected !!