Ez a gluténmentes piskótatekercs mind ízében, mind állagában éppen olyan, mint a búzalisztből készült társa, emellett éppen ugyanúgy készítjük el. A különbség mindössze annyi, hogy rizslisztet teszünk a tésztába.
Hozzávalók:
- 8 db tojás
- 8 púpos ek. cukor
- 8 csapott ek. rizsliszt
- egy csipet só
- 1 cs. vaníliás cukor
- ízlés szerint lekvár
A gluténmentes piskótatekercs elkészítése
Előmelegítjük a sütőt 180 C fokra.
Szétválasztjuk a tojásokat. A fehérjét magas fokozaton keményre verjük egy csipet sóval, majd apránként hozzáadagoljuk a cukrot és a vaníliás cukrot és ezekkel együtt is keményre verjük.
Ezután egyesével hozzáadjuk a tojássárgáját, majd lassan szórva a rizslisztet is belekeverjük.
Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük a tésztát és elsimítjuk.
180 C fokon tűpróbáig sütjük (kb. 25-30 perc).
Ezután sütőpapírral együtt feltekerjük és konyharuha alatt hagyjuk kihűlni.
Ha kihűlt, széttekerjük és lehámozzuk róla a sütőpapírt, majd vékonyan megkenjük lekvárral és újra feltekerjük. Felszeletelve tálaljuk.