Egyszerű, de nagyszerű téli finomság, hagyományos hazai alapanyagokból, cukor nélkül, gyorsan. Kell ennél több?
Hozzávalók:
- méz,
- nagy almák,
- dió, mogyoró, mandula,
- aszalt szilva, mazsola,
- fahéj, mézeskalács fűszerkeverék
Elkészítés:
Megmossuk az almákat, kb. 2 cm vastag „kalapot” (a tetején) vágunk le, belül üreget vágunk és kitisztítjuk.
Felaprítjuk a magvakat és az aszalt gyümölcsöket, valamint a friss almát, amit kivájtunk az előbb. Egy tálban megszórjuk fahéjjal és/vagy mézeskalács fűszerkeverékkel, majd mézzel locsoljuk és jól összekeverjük.
Megtöltjük az almákat, a kalapjukat visszatesszük és 180 Celsius fokra előmelegített sütőben kb. 15 percig sütjük.
Jó étvágyat!