Emlékeztek, a Szuper színes csupa csoki torta bejegyzésében maradt még két 10 cm-es átmérőjű tortácskám és piskóta morzsám? Hát most megmutatom, mi lett belőlük.
Poharas alma
A maradék piskótamorzsa és a sok téli alma adta az ötletet egy viszonylag egészséges desszerthez a mai ebéd mellé.
Gondoltam, almalevet készítek és természetesen az almapürét sem dobom ki, hanem kevés fahéjjal és mézzel összemelegítem, egy jó nagy pohárban piskóta morzsával és csoki- vagy vanília pudinggal (a pudingot soha sem ízesítem cukorral, hanem folyékony édesítőszerrel, mert az íze ugyanolyan, de talán nem annyira egészségtelen – persze ehhez jól meg kell választani az édesítőszert) rétegezem, a tetejére tejszínhabot fújok és csokiszirupot csorgatok, megszórom színes dekorcukrokkal és tádááám! Máris itt egy tetszetős finomság, aminek a látványa rávette a lánykáimat, hogy megegyék a – gyerekszemnek – kevésbé látványos ebédet.
Gyors mini tortácska
Hozzávalók:
- 10 cm átmérőjű piskóta, kb. 5-6 cm magas
- vanília puding (ehhez 1 cs. pudingpor, valamilyen édesítő, 500 ml tej kell)
- színes szórócukor vagy egyéb dekoráció
A szuper színes csuda csokis torta után eltelt egy hét, hát ideje volt kivenni a piskótatortákat a hűtőből és elhatároztam, hogy ezzel vidámítom fel ovi után a lánykáimat. Vaníliapudingot főztem, 3 részre vágtam a tortákat (természetesen keresztben), megkentem a pudinggal a lapokat, leöntöttem őket a maradékkal és hagytam kihűlni. Végül különféle színes dekor cukrokkal szórtam meg őket körbe-körbe és csokiszívet szúrtam a tetejükre. Édes kis mini szeletekre vágva tálaltam.