Ugrás a tartalomhoz

Nagy horgolt angyal +1

Közzétéve itt: Advent, Díszítés, dekoráció, Horgolásminták, Karácsony, és Tél


Nagy horgolt angyal
Nagy horgolt angyal

Idén ez az utolsó angyal, amit horgoltam, így már mind a négy ablakon és az ajtón is van egy, ahová terveztem. Kissé megváltoztattam az eredeti mintát: hogy passzoljon a többihez, lerövidítettem a szoknyáját és a széleit sem csipkéztem ki. Ettől függetlenül bemutatom az eredeti diagramot, a mintaleírás viszont arról az angyalról szól, amit elkészítettem.

 

 

 

 

 

 

A felhasznált rövidítések itt találhatóak.

 

Alapanyagok, eszközök:

  • fehér és arany színű fonal
  • 4-es méretű horgolótű

 

A nagy horgolt angyal elkészítése

 

Ezen a képen az eredeti diagram látható.

Nagy horgolt angyal diagram
Nagy horgolt angyal diagram

 

A horgolt angyal feje

 

Nagy horgolt angyal: a feje
Nagy horgolt angyal: a feje

Kezdőkör: fehér fonallal varázskörbe 3 lsz, 15 erp, összekötjük a kört

1.kör: 3 lsz, *(2 erp)*, összekötjük a kört

2.kör: arany színű fonallal, a 3 lsz magasítást is beleszámolva az előző sor 10. erp-jébe szúrjuk a tűt,  [3 lsz, egy szem kimarad, a köv. szembe fp, 2 lsz, egy szem kimarad, erp, 2 lsz, egy szem kimarad, krp, 2 lsz, hrp, 2 lsz], hrp,  [.msi] . Elkötjük és elvágjuk a fonalat.

Megj.: itt a középső hrp helyett lehet négyráhajtásos pálca is, de nekem úgy nem tudott szépen kifeszülni

 

 

A horgolt angyal nyaka és a szárnyai

 

Nagy horgolt angyal: a szárnyai
Nagy horgolt angyal: a szárnyai

1.sor: Fehér fonallal, a 2. kör 3 lsz magasításába szúrjuk a tűt, 3 lsz, egy szem kimarad, erp, egy szem kimarad, 3 lsz, ksz-mel kötjük a 2. sorhoz, 3 lsz, ford.

2.sor: 4 erp a lsz ívbe, erp az előző sor erp-jébe, 5 erp, 4 lsz, ford.

3.sor: erp, *erp, lsz* ism. a sor végéig, 5 lsz, ford.

4.sor: erp, *2 lsz, erp az előző sor erp-jába* ism. a sor végéig, 5 lsz, ford.

5.sor: az első lsz ívbe: (erp, 3 lsz, erp), *a köv. lsz ívbe: (erp, 3 lsz, er)* , ism. a sor végéig, az utolsó lsz ívbe: (erp, 3 lsz, erp, 3 lsz, erp), 5 lsz, ford.

6.sor: az első lsz ívbe: (erp, 3 lsz, erp),  [*a köv. lsz ívbe: (erp, 3 lsz, erp)* ism. még kétszer, *a köv. lsz ívbe: (2 erp, 3 lsz, 2 erp)* ism. még egyszer] ,  [.msi], az utolsó lsz ívbe: (erp, 3 lsz, erp, 3 lsz, erp), 5 lsz, ford.

7.sor: az első lsz ívbe: (erp, 3 lsz, erp),  [*a köv. lsz ívbe: (erp, 3 lsz, erp)* ism. még háromszor, a köv. lsz ívbe: (3 erp, 3 lsz, 3 erp)* ism. még egyszer],  [.msi], az utolsó lsz ívbe: (erp, 3 lsz, erp, 2 lsz, erp), ford.

8.sor: arany színű fonallal: 5 lsz, az első lsz ívbe:(erp, 3 lsz, erp),  [*a köv. lsz. ívbe: (erp, 3 lsz, erp)* ism. még négyszer, fehér fonallal (Megj.: az arany színűt végigvezetjük alatta): erp, *a köv. lsz ívbe:(3 erp, 3 lsz, 3 erp)* ism. még egyszer],  [.msi] (Megj.: ne felejtsünk a másik szárny kezdeténél visszaváltani arany színű fonalra!), az utolsó lsz ívbe: (erp, 3 lsz, erp, 5 lsz), elkötjük és elvágjuk a fonalat

Megj.: a 8. sortól a fonalváltás miatt eltérek a diagramtól annyiban, hogy az első szárny befejezése után a fehér fonallal a szoknya kezdeténél erp-t horgoltam és nem 3 lsz magasítást.

 

A horgolt angyal szoknyája

 

Nagy horgolt angyal: a szoknyája
Nagy horgolt angyal: a szoknyája

9.sor: fehér fonallal, az előző sor szoknya kezdeténél az első erp-be szúrjuk a tűt, 3 lsz, az első lsz ívbe:(3 erp, 3 lsz, 3 erp), *erp az előző sor két pálcacsoportja közé, a köv. lsz ívbe: ( 3 erp, 3 lsz, 3 erp)* ism. még kétszer, az utolsó szembe erp, 3 lsz, ford.

10.sor: az első lsz ívbe: (3 erp, 3 lsz, 3 erp), az előző sor magányosan álló erp-jába: (erp, lsz, erp), *a köv. lsz ívbe: (3 lsz, 3 erp), az előző sor magányosan álló erp-jába: (erp, lsz, erp)* ism. még kétszer, az utolsó szembe erp, 3 lsz, ford.

11.sor: az első lsz ívbe: (3 erp, 3 lsz, 3 erp), a köv. egyláncszemes ívbe: (erp, 2 lsz, erp), *a köv. lsz ívbe: (3 erp, 3 lsz, 3 erp), a köv. egyláncszemes ívbe (erp, 2 lsz, erp)* ism. még kétszer, az utolsó szembe erp, 3 lsz, ford.

12.sor: az első lsz ívbe: (3 erp, 3 lsz, 3 erp), a köv. kétláncszemes ívbe: (2 erp, 2 lsz, 2 erp), *a köv. lsz ívbe: (3 erp, 3 lsz, 3 erp), a köv. kétláncszemes ívbe: (2 erp, 2 lsz, 2 erp)* ism. még kétszer, az utolsó szembe erp, ford.

13.sor: arany színű fonallal: 3 lsz, *a köv. lsz ívbe: (3 erp, 3 lsz, 3 erp)* ism. a sor végéig, az utolsó szembe erp. Elkötjük és elvágjuk a fonalat.

Megj.: én itt megálltam, mert ilyen hosszúságú angyal kellett a kollekciómhoz. A diagram szerint még lehet hozzá 3 sort horgolni.

A horgolt angyal kikeményítésének menetét itt találjátok. Száradás után arany színű fonalból akasztót hurkolunk rá. 

 Az eredeti minta itt található.

Nagy horgolt angyal
Nagy horgolt angyal

 

 

Related Post


Related Post



Legyél az első, aki hozzászól!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

error: Content is protected !!