Ugrás a tartalomhoz

Egyszerű gluténmentes kevert süti

Közzétéve itt: Nyár, Ősz, Sütemények, torták, finomságok, Születésnap, Tavasz, és Tél


Gluténmentes kevert süti
Gluténmentes kevert süti

Bizonyára észrevettétek, hogy mostanában gluténmentes sütiket is sütök. Ez azért van, mert új családtagunk érkezett külföldről, aki gluténérzékeny. Eddig nem érintett ez a téma, így most nézek csak utána, mit is jelent a gluténmentes életmód és milyen finomsággal lehet meglepni az ilyen életmódra kényszerülő embertársainkat. Találtam is egy jó összefoglaló cikk-sorozatot, mely bemutatja a gluténmentes diéta alapjait és a gluténmentes helyettesítőket az ételeikben, melyet itt találtok. Ez a link a cikk-sorozat első részére mutat.

Ebben a bejegyzésben pedig egy gluténmentes kevert süti receptet mutatok be, melyet a hozzáadott gyümölcsök változtatásával egyszerűen lehet variálgatni és nem szükséges speciális, drága lisztkeveréket venni hozzá, tökéletesen megfelel a kukorica- és rizsliszt. Figyelem! Amennyiben nem gluténmentes a konyhánk, fokozottan kell ügyelnünk arra, nehogy mi magunk szennyezzük be a gluténmentes alapanyagokat.

Köszönjük a receptet!

 

Hozzávalók a gluténmentes kevert sütihez:

  • 200 g rizsliszt
  • 100 g kukoricaliszt
  • 150 g cukor
  • 2 dl tejföl
  • 1 dl olaj
  • 3 tojás
  • 1 tk szódabikarbóna
  • ízlés szerinti mennyiségű cseresznyebefőtt

 

A gluténmentes kevert süti elkészítése

 

Gluténmentes kevert süti: a hozzávalók kimérése
Gluténmentes kevert süti: a hozzávalók kimérése

A sütőt előmelegítjük 180C fokra.

Kimérjük a hozzávalókat.

 

 

 

 

 

 

Gluténmentes kevert süti: összekeverjük a hozzávalókat
Gluténmentes kevert süti: összekeverjük a hozzávalókat

Simára keverjük a tésztát.

 

 

 

 

 

Gluténmentes kevert süti: tepsibe öntjük a tésztát
Gluténmentes kevert süti: tepsibe öntjük a tésztát

A végén rápotyogtatjuk a jól lecsepegtetett cseresznyét és a tésztát sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük.

 

 

 

 

Gluténmentes kevert süti: megsütjük a tésztát
Gluténmentes kevert süti: megsütjük a tésztát

Kb. 35-40 percig (tűpróba) sütjük 180C fokon. 

 

 

 

 

 

Jó étvágyat hozzá!

Gluténmentes kevert süti
Gluténmentes kevert süti


Kapcsolódó bejegyzések



Legyél az első, aki hozzászól!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.